Europa 2 - Maxximum muziky

One Republic rozbili Colours of Ostrava. Frontman sa fanúšikom niekoľkokrát prihovoril v českom jazyku

V stredu, 19. júla, odštartoval jeden z najobľúbenejších hudobných festivalov Colours of Ostrava. Tento rok je line up poriadne nadupaný, o čom svedčia mená, ktoré sa pred tisíckami divákov predstavia. Hneď prvý večer ovládla hlavný stage americká skupina One Republic, ktorá počas 90 minút predviedla veľkolepú šou. Zazneli ich najväčšie hity a spevák Ryan Tedder zaspieval aj niekoľko piesní, ktoré napísal pre iných svetových interpretov. Výber piesní však nebol náhodný.

„Prišli ste sem, na festival Colours of Ostrava, za skvelou hudbou. Je tu veľká škála rôznych hudobných žánrov a každému sa páči niečo iné. Preto sme sa rozhodli, že vám zahráme naše najväčšie hity, aby ste vedeli ako to my robíme. My sme One Republic a počas 90 minút vás chceme roztancovať a taktiež chceme, aby ste spievali spolu s nami. Nech sa tento večer premení na jedno veľké karaoke,“ povedal spevák hneď v úvode tisíckam ľudí.

Z atmosféry neboli ohúrení len fanúšikovia, ale aj skupina. Ryan Tedder si festival nevedel vynachváliť a fanúšikom priznal, že prvá krajina, do ktorej vycestoval, bolo práve Česko. „Moja rodina tu žila, tak som ich navštevoval, veľmi sa mi tu páči a aj dnes sme veľmi radi, že tu môžeme byť,“ priblížil a zároveň sa fanúšikom počas koncertu niekoľkokrát prihovoril po česky.

Jedno skvelé vystúpenie strieda druhé

Program pokračuje až do soboty a vo štvrtok sa na hlavnom pódium predstavila Ewa Farna, ktorá sa počas koncertu od dojatia rozplakala. Spoločnosť jej na pódiu robil aj jej manžel, s ktorým pred divákmi zaspievali pieseň, ktorú si zložili ku svadbe.

Fanúšikov však potešil aj duet s českým spevákom Sofianom Medjmedjom. V programe však ďalej svietia mená ako Niall Horan, Ben Cristovao, Macklemore, Tom Grennan. Vystúpiť mala aj očarujúca Ellie Goulding, no organizátori oznámili, že jej koncert bude zrušený, ato kvôli speváčkinmu zdravotnému stavu.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj náhľadovej fotografie: Profimedia.cz

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach