Europa 2 - Maxximum muziky

V Mexiku sa konala netradičná svadba. Starosta sa oženil s krokodílom

Vo svete sa dejú aj teraz veľmi zvláštne veci. Jednou z nich bola aj nedávna svadba v Mexiku. Na svadbe, samozrejme, nie je nič zvláštne, až na to, že tamojší starosta si vzdal za ženu krokodíliu samičku. Obrad sa konal v meste San Pedro Huamelula, kde tento zväzok považujú za posvätný a akési spojenie dvoch kultúr, a to konkrétne Chuávov a Čontálov. Taktiež to má byť prepojenie ľudí a bohov, uvádza ČT24 v príspevku na Facebooku.

na videu môžeš vidieť, že obrad nebol vôbec súkromnou udalosťou a krokodília nevesta mala dokonca aj závoj. Jej, teraz už manžel, ju označuje za princezničku. Starosta Victor Hugo Sosa, ktorý sa oženil za plaza menom Alicia Adriana, počas ceremoniálu povedal: „Prijímam túto povinnosť, pretože sa navzájom milujeme. Toto je to, čo je dôležité, pretože manželstvo bez lásky nemôže existovať,“ uvádza sa na portáli news.sky.com.

Na portáli sa píše, že ide však akýsi o rituál starých predkov a nie len o akýsi špás, ktorý si občania len tak zmysleli. Takéto obrady sa tam konajú už 230 rokov, takže medzi obyvateľmi nejde o žiadnu novinku, dokonca im nepripadalo ani zvláštne, keď „mladomanžel“ pobozkal svoju zvieraciu nevestu na vrch hlavy.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach