Europa 2 - Maxximum muziky

Smutná správa: Zomrela speváčka Sinéad O’Connor!

Do hudobného neba odišla ďalšia legenda. Vo veku 56 rokov zomrela írska speváčka Sinéad O’Connor. Zomrela len rok a pol po tom, ako jej len 17-ročný syn spáchal samovraždu. Okrem toho, že je ikona v rámci hudobného priemyslu, bola považovaná za jednu z najvýraznejších a kontroverzných speváčok.

Hlasno diskutovala o svojom duševnom zdraví. Trpela mnohými psychickými problémami, ktoré mali pôvod v jej detstve. Podľa portálu marca.com mala ťažké detstvo po tom, ako sa jej rodičia rozišli a matka ju mala zneužívať.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Na svojom konte má mnoho hitov a známa bola aj vďaka svojmu výzoru

Speváčka sa narodila 8. decembra v írskom Dubline a stala sa známou najmä v 80. rokoch minulého storočia. Fanúšikov zaujala svojim charakteristickým hlasom a nekonvenčným vystupovaním. Medzi jej najznámejšie skladby patrí pieseň Nothing Compares 2 U, ktorá sa stala veľkým celosvetovým hitom po vydaní v roku 1990. Táto pieseň jej priniesla veľkú popularitu a uznávanie.

Jej hudobný štýl sa pohyboval v rôznych žánroch, vrátane alternatívneho rocku, folk rocku a celtickej hudby. Spomínaný portál uvádza, že sa speváčka krátko pred smrťou vrátila po 23 rokov do Londýna, kde pracovala na novom albume, ktorý mal vyjsť budúci rok. Presný deň, ani dôvod jej smrti rodina nezverejnila. Česť jej pamiatke a nech odpočíva v pokoji!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach