Europa 2 - Maxximum muziky

Slovenská kapela Kiss My Ex! prichádza s tanečným singlom, v ktorom sa chcú naučiť ľúbiť

„Základ nášho najnovšieho singla Teach Me Love je slovenská ľudová pieseň Večar je, večar je. Je to príbeh dievčaťa, ktoré čaká na svojho milého, ktorý však nepríde ani ten večer, ani ten ďalší a vlastne nepríde už nikdy. Od prvej slohy sme však príbeh zobrali do vlastných rúk a dali mu šťastný koniec. V pozadí skladby celý čas znie zosamplovaný motív tejto ľudovky, ktorý vytvára celkovú náladu a je neuveriteľné akú energiu v sebe skrývajú staré slovenské piesne,“ hovorí o pesničke gitarista kapely Peter Klema.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Ku novinke vznikol aj unikátny videoklip, natáčaný na jeden záber s využitím kamerových a optických trikov

„Vybrali sme si krásny fotogenický priestor v Košiciach. Je to FABRIKA48, obnovená národná kultúrna pamiatka, budova skladu bývalej továrne na kávu. V súčasnosti slúži ako showroom, bistro, interiérové štúdio a priestor pre coworking. Celý príbeh klipu je vyrozprávaný formou tanečnej choreografie, ktorá nás zároveň prevedie celou budovou od prízemia až po najvyššie poschodie. Hoci video na jeden záber je super, čo sa týka editácie, o to dôslednejšie sme sa pripravovali na každú sekundu klipu. O dokonalé zladenie hudby, priestoru, vynikajúcich tanečníkov a choreografie sa postarala mladá talentovaná choreografka Kristína Šérová, absolventka SKKE v Košiciach a Anton Bruckner, absolvent Private University v rakúskom Linzi. Kameru sme znovu zverili nášmu kamarátovi Petrovi Bertymu Fottovi, ktorý je zároveň aj basgitaristom na našich koncertoch,“ dodáva kapela.

Keďže skladba Teach Me Love odkazuje na slovenskú ľudovú pieseň z okolia Parchovian, v klipe sa objaví aj parchoviansky kroj. Aj pri tomto klipe zostala kapela verná svojej tradícii a celý ich outfit bol zložený z použitého a recyklovaného oblečenia, s ktorým im pomáhala Laura Klema. Nový letný singel bude súčasťou debutového albumu Kiss My Ex!, na ktorom kapela intenzívne pracuje.

Zdroj: Tlačová správa

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach