Europa 2 - Maxximum muziky

Svetový DJ Kungs robí vo voľnom čase TOTO! Talentovaný fešák nám poskytol exkluzívny rozhovor

26-ročný Valentin Brunel, ktorý je na hudobnej scéne známy ako Kungs, je francúzsky DJ a producent. Na svojom konte má mnoho známych hitov, no medzi jeho najznámejšie patrí song This Girl, ktorý sa okamžite stal hitom. Letný track sa nachádza na jeho prvom albume z roku 2016 a spolupracoval na ňom s Cookin‘ on 3 Burners.

Jeho hudobná produkcia je špecifická tým, že sampluje skladby z 80. rokoch , čo sa mnohým páči. Prednedávnom spolupracoval s držiteľom ceny Grammy, DJ-om Purple Disco Machine. Ich spoločný song znie zo slovenských éterov pomerne často, takže určite vieš, o ktorý song ide!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Nedávno vystúpil na festivale Balaton Sound, kde sme si ho odchytili a on nám ochotne poskytol exkluzívny rozhovor. Talentovaný DJ prezradil, ako ho ovplyvnila hudba, ktorá sa kedysi tvorila, ako hodnotí svoj najnovší album a ako vidí svoj hudobný posun. Taktiež prezradil, čo robí vo voľnom čase a veru, toto by si na neho asi netipoval! V prípade, že si rozhovor nemôžeš práve teraz vypočuť, nižšie v článku nájdeš prepis. Tak čítaj, nech ti nič neujde!

Čo najradšej robí DJ Kungs, ak nehrá pred tisíckami ľudí a ktorého DJ má najradšej? Dozvieš sa v rozhovore

Tvoj nový album Club Azur obsahuje množstvo samplov zo skladieb z obdobia 80-tych rokov. Ovplyvnilo ťa toto obdobie?

Objavil som italo disko pred pár rokmi a veľmi sa mi páči. Ten groove, to nadšenie, tie videoklipy. Veľa skladieb má cez 8 minút. Veľmi ma to inšpirovalo a ovplyvnilo.

Skús porovnať tvoje dva albumy, ako veľký je podľa teba tvoj hudobný posun?

Ja myslím, že som sa dosť posunul a zlepšil. Je tam celkom rozdiel v kvalite a produkcii. Nový album sa určite viac hodí do klubov. V podstate od začiatku až do konca sa dá hrať na párty. Má podľa mňa takú väčšiu silu. Stále je to však tanečný album. Ľudia ma poznajú hlavne vďaka singlu This girl, ktorý bol veľmi úspešný a samozrejme, že chcem robiť takú hudbu.

Tvoj aktuálny singel Substitution je rovnako odkazom na 80. roky, dokonca je tam vysamplovaná časť z hitu Big in Japan od Alphaville. Je to spojenie s DJ-om Purple Disco Machine. Koho nápad bol toto spojenie?

Bol to môj nápad. Už veľmi dlho som fanúšikom Purple Disco Machine. Fandil som mu ešte predtým, ako sa vôbec stal populárnym. Jeho remixy sa mi veľmi páčili a dosť ma ovplyvnili. Hrával som ich v kluboch na úplnom začiatku mojej kariéry, niekedy okolo rokov 2014 a 2015. Myslel som si, že je medzi nami taký most a bolo by super spolupracovať. Tak som mu poslal správu cez Instagram, potom sme sa stretli na jednom festivale a skúsili si nahrať basové demo, pridali sme bicie a veľmi sa nám to páčilo. Pesnička sa pôvodne volala Rio. Potom sa dam dal sample z Big in Japan. Je to taká zmes našich dvoch svetov. Pesničku sme potom spolu dokončili v jeho štúdiu v Drážďanoch a bola to skvelá spolupráca, je to veľmi milý chlapík.

Kto je tvoj najobľúbenejší DJ?

Asi Boys Noize. Pracoval som s ním na mojom albume Club Azur. Strávil som s ním dva týždne v Berlíne. Je veľmi milý, pokorný a super inšpiratívny. Je skvelý DJ a bol mojim veľkým vzorom, keď som začal robiť hudbu. Vždy sa snaží spojiť hudobné svety. Máme spolu dokonca aj pesničku, ktorú vydám pravdepodobne koncom roka ako môj ďalší singel. Ako umelec, tak aj ako človek, je skvelý a som jeho veľkým fanúšikom.

Tvojim komerčne najúspešnejším singlom je pieseň This girl, ktorá vyhrala kopec hitparád. Ako dôležitý je takýto úspech pre teba?

Je to dôležité, aj z pohľadu nárastu mojich fanúšikov. Pomáha mi to, samozrejme, v mojej kariére, môžem napríklad vystupovať na takýchto veľkých festivaloch. Urobilo mi to meno, hrajú ma v rádiách. Púšťajú si ma ľudia na Spotify, takže je to určite dôležité.

Čo najradšej robíš, keď máš voľno?

Hrám tenis. Už odmalička ho hrávam. Keď som mal zhruba 16 rokov, skončil som s tým a začal asi rok dozadu. Celkom som sa za ten rok rozohral. Vždy, keď som v Paríži a mám voľno, chodím si zahrať.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach