Europa 2 - Maxximum muziky

Všetko, čo si chcel vedieť o sexuálnych snoch

Sníva sa ti o sexe? Gratulujeme, takéto nočné kino je zábava. Pokiaľ ide o sny, riadi ich naše podvedomie. Čo to má teda celé znamenať? Podľa cbsnews.com až 8% našich snov súvisí so sexom. Sexuálny styk bol najbežnejším typom sexuálneho obsahu, nasledovali sexuálne návrhy, bozky a fantázie. Masturbácia tvorila približne 6 % u mužov aj žien a orgazmus bol zaznamenaný v približne 4 % snov. Tak si to teda trošku rozoberme.

Sex s platonickým priateľom alebo priateľkou

V skutočnosti to neznamená, že by si si to s tým človekom chcel aj reálne rozdať. Len má pre teba niečo, po čom túžiš. Možno je veselší ako ty, možno spontánnejší, možno dokáže prekračovať hranice, ide teda o nejakú špeciálnu osobnostnú črtu. A tú ty chceš a preto si ho vo sne tak trošku fyzicky privlastníš aspoň na pár chvíľ.

Sex s celebritou

Ako sa ti dostane do snov Leonardo, Cameron, alebo dokonca Barbie? Jednoducho, videl si film. Najčastejšie sa to stáva, keď si ho pozrieš tesne pred spaním. Uži si to, s najväčšou pravdepodobnosťou sa ti nič podobné nestane. Teda s Barbie možno áno, teraz ich pravdepodobne behá dosť aj po tvojej obci.

Nevera

Neznamená to celkom, že chceš podviesť svojho súčasného partnera. Skôr sa ti vo vzťahu opakujú rovnaké vzorce, ktoré viedli v minulosti k tvojmu zlyhaniu. Možno sa len trošku bojíš, aby ťa situácia nedoviedla práve k nevere.

Sex s niekým rovnakého pohlavia

To vie fakt vydesiť, čo? Zasa ide iba o metaforu, možno len uznávaš vlastnosti, ktoré má tvoj kamoš, alebo spolu potrebujete vyriešiť nejaký problém. Mnohokrát tieto sny súvisia aj so zvýšenou potrebou sebalásky. Pohladkaj sa a nikomu sa nič zlé nestane. A neboj, nie si gay. A keby si aj bol, tak čo..?

Sex na verejnosti

Nie je to ani tak o exhibicionizme, ale o strachu z odhalenia. Tento typ sna je totiž spojený s pocitom zraniteľnosti, neistoty a strachu pred ostatnými. Človek sa bojí, že by mohlo vyjsť najavo niečo tajné, trápne. Takže premýšľaj, čo si vyviedol.

Sny o sexe sú v každom prípade podľa schweizer-illustrierte.ch oveľa menej sexi ako sme čakali, niektoré nám ukazujú naše túžby, ale väčšinou slúžia iba na pobavenie. Takže žiadnu paniku, choď pokojne spať a keby dačo, užívaj si!

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach