Europa 2 - Maxximum muziky

Ewa Farna predstavila prvý interaktívny klip na svete!

Nový singel No a čo od poľsko-českej speváčky Ewy Farnej je vlastne prvým zahrievacím kolom pre jej najväčší samostatný narodeninový koncert v pražskej O2 Aréne, ktorý sa uskutoční v októbri 2023. Už teraz je takmer vypredaný, takže sa očakáva, že speváčka predvedie nezabudnuteľnú šou!

„Keď sme tvorili pieseň No a čo, myslela som na svoj plánovaný prvý koncert v O2 aréne. Na ľudí, ktorí sa naň tešia a odviažu sa. Na ľudí, ktorí zabudnú, že ich čaká zajtrajšok alebo že by mali ísť spať o desiatej večer ako obvykle a rozhodnú sa dnes robiť aj to, čo sa nemá… No a čo!,“ povedala k novej pesničke aktuálna strieborná slávica. K novinke vznikol aj videoklip, ktorý je interaktívny. Tým, že ho vytvorila, si zabezpečila prvenstvo na svete. Má to však jednu prekážku.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Klip k piesni je možné vďaka špeciálnej technológii, ktorú zatiaľ kanál YouTube neposkytuje, vidieť momentálne len na tomto linku. Jeho tvorcovia Michal Orsava a Michaela Lovecká využili špeciálnu technológiu firmy WEBout pod vedením Karla Juřičky, aby ponúkli prvý interaktívny hudobný klip na svete, ktorého sa môžeš stať aj ty súčasťou.

Na web jednoducho nahráš svoju vlastnú fotku, napíšeš svoje meno a behom pár sekúnd uvidíš videoklip, kde sa objavíš a zároveň môžeš svojimi rozhodnutiami ovplyvňovať vývoj scén v klipe. Ten najzaujímavejší klip potom speváčka umiestni na svojom YouTubovom kanáli.

„Táto pieseň má pre mňa niekoľko rovín. Osobne v nej cítim ľahkosť a trochu šibalskosti. Zároveň spievam aj o pocite, že by som chcela prežiť druhú pubertu a robiť občas nevinné veci, ako napríklad zazvoniť na paneláku na všetky zvončeky a proste ujsť,“ hovorí Ewa. Dodáva však, že hudobne ide o oddychovú letnú pieseň, po ktorej vo svojom repertoári dlho túžila. No a ako to už býva u speváčky zvykom, pieseň vychádza naraz vo dvoch jazykových verziách, a to v českej a poľskej.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: Tlačová správa

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach