Europa 2 - Maxximum muziky

Frontman kapely Imagine Dragons sa na Szigete poriadne rozcítil. Atmosféra bola nabitá energiou, no aj neskutočnou vďakou!

Celosvetovo známy festival Sziget, ktorý sa koná práve tieto dni za našimi južnými hranicami, má tento rok skvelo nabitý line-up. Do Budapešti pricestovali umelci z celého sveta, aby si naživo zaspievali so svojimi fanúšikmi a postarali sa v niektorých prípadoch aj o celoživotné zážitky. Príkladom išli aj Imagine Dragons, ktorí tu vystúpili v piatok, 11. augusta, a ich koncert bol horská dráha emócií!

Zahrali mnohé songy – od energiou nabitých Natural, Radioactive či On The Top Of The World až po dojáky ako Demons či My Life. Miestami sa zdalo, že oni nespievajú ľuďom, ale ľudia im. Z Dana Reynoldsa, frontmana kapely, bola cítiť okrem maximálnej energie aj neskutočná láskavosť, pokora a vďaka za to, že je tam, s týmito ľuďmi na tomto mieste. Neraz sa v príhovore všetkým poďakoval a počas koncertu poznamenal, že všetci starneme a keby mal pri sebe ovládač, ktorý by vedel zastaviť čas, stlačil by tlačíkto pause a nasal by všetku tú atmosféru, ktorá tam v tom momente bola.

Pieseň Demons je pre všetkých, ktorých trápi depresia či úzkosť

Pred pesničkou Demons v prejave vysvetlil, že tento song je pre všetkých, ktorí trpia depresiou a tých, ktorí to držia v sebe a že je dôležité rozprávať o týchto veciach. Vyzval ľudí, aby to dali zo seba von a vyhladali pomoc, či už odbornú, alebo kohokoľvek, komu môžu o svojich problémoch povedať – priateľom, rodine. Priznal, že sám navštevuje terapeuta a vďaka tomu je teraz tam, kde je. „To, že vyhľadáte pomoc, nie je slabosť, je to múdre. Pripravuje vás to na všetky tie úžasné veci, ktoré máte ešte urobiť,“ povedal počas prejavu a zdôraznil, že každý život stojí za to žiť.

Pred Imagine Dragons vystúpil na festivale aj YUNGBLUD, ktorý tiež urobil poriadnu šou! Bolo to doslova bláznivé, no nechýbali ani dojemnejšie skladby ako Sweet Heroine. Na konci svojho koncertu zavolal na pódium niekoľko ľudí z publika, aby s ním ukončili jeho vystúpenie. Festival zatvorí svoje brány zajtra, 15. augusta, a tak ak ho máš ešte pred sebou, poriadne si ho uži! Máš sa na čo tešiť.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach