Europa 2 - Maxximum muziky

Prečo by chalani z dua Ofenbach nechceli byť Justinom Bieberom? Vypočujte si exkluzívny rozhovor!

Dorian Lauduique a César de Rummel sú známi ako elektronické duo Ofenbach. Na scéne sú od roku 2014 a preslávili sa najmä songami Be Mine a Katchi. Videoklip k druhej spomínanej skladbe vyšiel pred piatimi rokmi a doposiaľ má na YouTube viac ako 170 miliónov videní. Pripomeň si ho – tento song ťa nenechá chladným!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Obľúbené duo vystúpilo aj neďaleko Slovenska, na festivale Balaton Sound, kde sa nám ich podarilo odchytiť. Dorian Lauduique a César de Rummel nám poskytli exkluzívny rozhovor, v ktorom prehovorili o tom, čo pre nich znamená popularita a porozprávali aj o tom, čo robia, keď majú voľno.

vypočuj si rozhovor s ofenbach

Prečo ste sa stali DJ-mi?

Skrátka, milujeme hudbu. V minulosti sme mali viacero rockových projektov, aj popový sme mali. Najlepšie sa však cítime v tanečnej hudbe, preto sme sa rozhodli robiť práve toto.

Kto vás v tanečnej hudbe najviac ovplyvnil?

Tých bolo mnoho, Cassius, Bob Sinclar a samozrejme, David Guetta. Nesmiem zabudnúť na Daft Punk! Celkovo nás veľmi ovplyvnila francúzska tanečná scéna. Všetci sú veľké hviezdy a my chceme byť ako oni.

Ste už niekoľko rokov veľké hviezdy, máte množstvo úspešných singlov. Čo pre vás znamená popularita?

Popularita pre mňa znamená slobodu. Už ako deti sme vedeli, že nechceme chodiť do normálnej práce. Náš sen bol cestovať po svete a vypustiť našu kreativitu. A toto nám popularita umožňuje, robiť to, čo chceme, napríklad objavovať aj nové hudobné žánre. Úspech je určite sloboda.

Je niečo, čo vám popularita vzala?

Nie, nemyslím si, že nám niečo vzala. Dala nám príležitosť robiť elektronickú hudbu a je to iné, ako v prípade napríklad takého Justina Biebera, ktorého fanúšikovia prenasledujú na každom kroku. My môžeme chodiť kamkoľvek bez toho, aby nás niekto zastavoval a pýtal sa rôzne veci. Naši fanúšikovia sú v pohode.

Čo radi robíte, keď máte voľno?

Ja som totálny filmový maniak, preto najradšej pozerám filmy. Ale inak sa radi prechádzame po mestách, kde vystupujeme. Pred pár dňami sme vystupovali v Pompejách a bolo to skvelé miesto. Chceme zažiť vždy viac, ako len byť na festivale. Okrem toho radi chodíme na koncerty, práve včera sme boli na vôbec poslednom koncerte Eltona Johna v Paríži. To boli emócie, na konci som normálne plakal.

Aké sú vaše plány pre blízku budúcnosť?

Chceme vydať nový singel, konkrétne ho máme v pláne pustiť von v septembri. Naďalej budeme pokračovať v koncertovaní, teraz máme úplne novú show. Je perfektná, keď sa prídete pozrieť, uvidíte fakt dobrú show. Máme parádnu projekciu, je tam napríklad obrovský had.

Aký je to pocit, keď počujete svoju skladbu na opačnom konci sveta?

Je to šialené. Je úžasné vidieť, že hudba cestuje po svete rýchlejšie ako my. Pamätám si, ako sme po prvý raz cestovali do Mexika, kde sme mali vystúpenie. Keď sme hrali Katchi a Be mine, ľudia kričali a spievali všetky naše texty. Bolo to neuveriteľné, vidieť niečo také.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach