Europa 2 - Maxximum muziky

Ktorý rok považujú manželské páry za najťažší?

Manželstvo je niečo, čo páru môže, ale aj nemusí, zmeniť celý život. Všetci v manželstve vedia, že niektoré obdobia sú jednoduchšie a iné zas ťažšie. Ktorý rok sa však považuje za najťažší? Psychológovia považujú všeobecne za najťažší rok práve ten prvý. A to najviac pre páry, ktoré sú bezdetné. Prečo? Pretože môžu pociťovať, že ich vzťah upadol do stereotypu a nudnej reality.

Podľa portálu torronelaw.com sa prvý rok manželstva vyznačuje obrovskou zmenou. Mnoho párov sa potrebuje aklimatizovať a zvyknúť si na manželský život. Zároveň sa na portáli píše, že si mladomanželia musia zvyknúť na to, aké má ten druhý návyky. Toto platí najmä pri tých pároch, ktoré pred svadbou spolu nebývali v jednej domácnosti.

Zároveň sa udáva, že počas prvého roka sa strácajú akési ružové okuliare a obdobie brutálnej zamilovanosti sa môže pomaličky strácať. Zároveň ako manželia musíte riešiť bežné veci ohľadne domácnosti, financií či upratovania. Pre tých, ktorí si spoločné bývanie predtým nevyskúšali, to môže byť prebudenie sa do zlého sna.

Nemusí to byť však tak zlé. Stačí, ak sa budete vedieť s týmito nástrahami vysporiadať. Nezabúdajte si niekedy len tak vyhodiť z kopýtka a rozprávať sa o problémoch, ktoré prídu na spoločnej ceste životom.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach