Europa 2 - Maxximum muziky

Načo sú nám vlastne tam dolu chlpy?

Chlpy sú otravné. Ale pre niečo nám asi rastú. Áno, reč je o ochlpení intímnych partií. Existuje ale niekoľko zaujímavých faktov, ktorými môžeš zabiť pár minút. Pokúsime sa to napísať tak, aby sa ti chlpy nehnusili.

Sú tam pre tvoju ochranu

Pre ženu sú tie malé veci podľa schweizer-illustrierte.ch celkom dôležité. Zabraňujú totiž baktériám a plesniam aby sa dostali dnu. Kto zažil po holení aj zhoršenie vnútorného prostredia, ten si nabudúce rozmyslí, či zhodí naozaj celú pokrývku. Chĺpky navyše fungujú ako lapače potu.

Rastú len určitý čas

Ak si si nechal niekedy porast dlhšie ako pol roka, asi si si všimol, že nerastú donekonečna. Čiže na účesy si šetri tie na hlave. Chlp rastie asi 6 mesiacov a potom vypadne. A znova narastie. Je to otravné, ale tak to funguje. Najlepšie to bohužiaľ vidno práve vtedy, keď ich šmykneš dolu.

Iné ako tie na hlave

Prečo rastú iným tempom na hlave a iným tempom na ohanbí? Lebo štruktúra samotného vlasu je iná, tie na intímnych miestach sú hrubšie a teda potrebujú viac materiálu… Má to logiku a viac sa tým nezaoberajme.

Prečo sa vlastne holíme?

So zdravím to nemá absolútne nič spoločné, ide iba o módny trend. Intímne holenie v skutočnosti neslúži vôbec žiadnemu účelu, je to výlučne produkt ideálu krásy. Navyše sa pri ňom treba veľmi sústrediť na hygienu, pretože ak si nevezmeš vždy novú, ultračistú a megaostrú žiletku, pupienky sú na svete. A aj tak nezabrániš tomu, že na druhý deň sa budú drať zasa von. Neporovnávaj sa s pornoherečkami, tie majú na to partiu maskérok, ktoré im ju upravia, navyše majú väčšinou trvalú depiláciu.

Vôňa ako stimulant

Ľudia sa holia aj kvôli tomu, aby zabránili nežiadúcim pachom. Tie pôvodne slúžili na sexuálne prilákanie opačného pohlavia. Takže ak si chceš dopriať nabudúce prírodné podnety, nech sa páči!

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach