Europa 2 - Maxximum muziky

Hviezda seriálu Pretty Little Liars v úprimnej spovedi. Kvôli tomuto pribrala 30 kíl v priebehu roka

V súčasnosti 27-ročná herečka Sasha Pieterse prehovorila o zdravotných problémoch, ktoré ju trápili od 17 rokoch. Počas účinkovania v seriáli Pretty Little Liars pribrala počas jedného roka viac ako 30 kilogramov, čo jej ľudia na internete dali poriadne vyžrať. Mnohí ju urážali a titulky médií zaplavili informácie o tom, ako sa jej telo zmenilo. Herečka však teraz išla s pravdou von a všetko povedala narovinu.

„Keď som mala 15-16, začala som pociťovať zmeny v metabolizme,“ povedala v podcaste The Squeeze, ktorý má herec Taylor Lautner so svojo ženou Taylor Lautner. Herečka však ďalej pokračovala: „V 17 som pribrala viac ako 30 kíl a nevedela som, prečo. Nikto si to nevedel vysvetliť,“ priblížila.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Doktori jej vraj nevedeli pomôcť a nedokázali jej ani vysvetliť, čo sa mohlo stať. Herečka im pritom niekoľko rokov opisovala symptómy, ktoré ju trápili, pričom išlo zväčša o gynekologické problémy. Lekári jej však hovorili, že je ešte mladá a jej nepravidelný cyklus sa jej určite v priebehu rokov upraví.

Celá situácia ju veľmi frustrovala, pretože podľa jej slov vymenila 15 gynekológov a žiadny z nich jej nevedel pomôcť. Nakoniec navštívila endokrinológa, ktorý jej diagnostikoval syndróm polycystických vaječníkov.

Podľa portálu lekár.sk je syndróm polycystických ovárii stav, pri ktorom vaječníky produkujú veľké množstvo androgénov, teda mužských pohlavných hormónov. Na portáli sa taktiež uvádza, že ide o zväčša nie raritný problém, ktorý postihuje od 5 do 10 % žien,  a to vo veku od 15 do 44 rokov. „Ženy s týmto syndrómom, majú hormonálnu nerovnováhu a metabolické problémy, ktoré môžu mať vplyv na ich celkové zdravie aj vzhľad. Polycystické ováriá bývajú tiež častou, ale liečiteľnou, príčinou neplodnosti,“ píše sa na spomínanom portáli.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach