Europa 2 - Maxximum muziky

Duna 2 je odložená, ešte si pár mesiacov počkáme

Jednotka dostala po vydaní v roku 2021 až 6 Oscarov, za hudbu, strih, kameru, vizuálne efekty, výpravu a zvuk. Kameraman Greig Fraser ale tvrdí, že podľa scenára bude dvojka lepšia, len si na ňu budeme musieť počkať. Pôvodne sa očakávalo vydanie filmu v októbri 2023. Podľa bangpremier.com Duna 2 sa oneskorí kvôli štrajkom scenáristov a hercov v Hollywoode.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Dvojku by sme teda mali vidieť v kinách až na jar budúceho roka, presnejšie 15. marca 2024. V pokračovaní si svoje úlohy zopakujú Timothee Chalamet (Paul Atreides), Rebecca Ferguson (Lady Jessica), Zendaya (Chani) a Javier Bardem (Stilgar). Dvojka bude viac o domorodých Fremenoch, tajomných miestach Arrakisu, priblíži sa nám skutočná moc Paula Atreidesa a nebude chýbať ani vzácne korenie. Trailer na dvojku je skvelý.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Duna je vedecko-fantastický román amerického spisovateľa Franka Herberta, ktorý prvý raz vyšiel knižne v roku 1965. Dej sa odohráva vo vzdialenej budúcnosti, vo feudálnej medzihviezdnej spoločnosti, kde jednotlivé rody kontrolujúce planéty podliehajú moci padišáha imperátora. V slovenskom preklade kniha podľa wikipedia.org prvý krát vyšla v novembri 2018. Ak si ju nečítal, určite si ju zožeň, je to dielo, ktoré musí mať prelúskané každý milovník sci-fi.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach