Europa 2 - Maxximum muziky

Karin Ann posúva latku svojej audiovizuálnej tvorby. Nový klip sa nesie v štýle 50. rokov

Slovenská alt-popová speváčka Karin Ann predstavuje nový singel a stranger with my face. V novinke otvára tému prílišnej idolizácie – nezdravého pripútania sa k inej osobe, ktoré môže mať za následok stratu seba samého v snahe prispôsobiť svoje správanie očakávaniam danej osoby či okolia.

Skladbu sprevádza dobový špionážny videoklip zasadený do Hollywoodu v 50. rokoch minulého storočia. Natáčal sa v Prahe a v hlavných úlohách sa okrem Karin Ann predstavujú americkí herci Gus Kenworthy a Ashley Moore.

„Skladba je o prílišnom naviazaní sa na niekoho, koho priam až uctievate ako svojho Boha. Nie je to už ani o snažení sa, aby vás ten človek mal rád, skôr je to o tom, že vy máte toho človeka tak veľmi radi, že sa snažíte byť ako on. Svoje správanie prispôsobujete tejto osobe, preberiete napríklad aj jej slang a podobne. Až napokon skončíte tak, že bez tej osoby vlastne ani neviete, kým ste,“ opisuje Karin a dodáva, že niektoré pasáže textu na ňu pôsobili priam až nábožensky, preto sa rozhodla pretaviť tento pocit do hudby v refréne, aby znela ako chór.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Karin napísala skladbu začiatkom tohto roka v Los Angeles v spolupráci s Benjaminom Lazarom Davisom, Willom Graefom a Kailee Morgue. Po hudobnej stránke je novinka miernym štýlovým vybočením z jej repertoáru k viac folkovému zvuku. Koproducentom piesne je ikona amerického hudobného priemyslu Randy Jackson, ktorý je jedným zo zakladajúcich členov poroty šou American Idol – v porote pôsobil v rokoch 2002-2013.

 Oficiálny hudobný videoklip k piesni je prvým dielom 2-dielneho krátkometrážneho filmu

Príbeh je situovaný do prostredia Hollywoodu 50. rokov. Mladá sekretárka Lune (Karin Ann) pracuje vo filmovom štúdiu a šéf Lenny (Gus Kenworthy) ju poverí, aby zistila pravdu o škandalóznych aférach filmovej hviezdy Solany (Ashley Moore) s viacerými mužmi.

Počas svojej špionáže Lune zisťuje, že aféry sú v skutočnosti krytím Solaninej skutočnej sexuálnej identity, ktorá bola v danej dobe veľkým tabu. Film naznačuje, že medzi sekretárkou a herečkou vzniká puto. Druhú časť filmu Karin Ann predstaví už čoskoro ako videoklip k svojmu nadchádzajúcemu singlu.

Po boku Karin Ann vo filme účinkuje americká herečka a aktuálne ostrosledovaný hollywoodsky objav Ashley Moore, ktorá okrem iného hviezdila v hlavnej úlohe v Drakeovom videoklipe Hold On We´re Going Home a stvárňuje tiež jednu z hlavných postáv v seriál I Know What You Did Last Summer.

V klipe sa tiež objaví britsko-americký atlét, držiteľ striebornej medaile v mužskom zjazdovom lyžovaní zo Zimnej olympiády 2014 v Soči Gus Kenworthy, ktorý zároveň pôsobí ako herec a na konte má napríklad aj účinkovanie v úspešnej sérii American Horror Story.

Krátky film k singlu a stranger with my face Karin napísala v spolupráci s americkou filmárskou dvojicou TUSK, ktorej zároveň zverila réžiu projektu. Dvojica má na konte spolupráce s hviezdnymi menami ako Camila Cabello či Alessia Cara.

Spolupráca Karin Ann a filmárskej dvojice sa v minulosti vyplatila

Karin Ann s TUSK spolupracovala už pri svojom  videoklipe if i fall for you, ktorý obstál v konkurencii videoklipov z celého sveta a získal prestížne medzinárodné ocenenia: 1. miesto v kategórii Best Music Video na festivale Los Angeles Film Awards a 3. miesto v rámci Telly Awards.

Popri aktívnych singlových releasoch Karin pokračuje v medzinárodnej koncertnej činnosti. Najbližšie vystúpi v septembri v Paríži, vo Varšave a v Londýne v rámci európskeho turné uznávanej britskej speváčky a skladateľky Paris Paloma.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: Tlačová správa

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach