Europa 2 - Maxximum muziky

Ako zažiariť počas jesene? Obleč sa do jasnej červenej a staň sa sexi dračicou

Nie je veru žiadnym tajomstvom, že móda sa vracia. A výnimkou nebude ani jeseň 2023. Ak máš po krk leta a už si brúsiš zuby na jesenné outfity plné pletenín, zemitých farieb, ktoré sa nesú v štýle pumpkin spice latté, poradíme ti, čo bude túto jeseň IN. Pripravili sme si pre teba zoznam kúskov, s ktorými zažiariš kdekoľvek!

Ak aktívne používaš Instagram alebo TikTok, určite ťa neminuli videá s módnymi trendami. V prípade, že ťa táto tematiky zaujíma, tak dozaista vieš, že trendy sa nesú v štýle Old Money. To znamená, že menej je viac a za luxusné sa považujú práve outfity, ktoré nosili paničky v minulom storočí. Medzi takéto kúsky patria krátke svetríky, biele košele, pleteniny a široké elegantné nohavice. V prípade, že nechceš byť uhladená a rada vytŕčaš z davu, nič nepokazíš žiarivou červenou – práve naopak, tá bude na jeseň 2023 veľmi šik. Pozri sa, čo ešte bude počas jesene trendy!

Červená, červenšia a ešte viac červenej

To, že prichádza jeseň, neznamená, že sa máš od hlavy po päty obliecť do nevýrazných farieb tak, že splynieš so stromami, ktoré menia farbu. Červená je veľmi v kurze, a to nielen pre tie ženy, ktoré chcú zvádzať a byť sexi. Hovorí sa, že červená je farbou ženskosti a aj keď môže v niekom prebúdzať rôzne pohnútky, nič s ňou nepokazíš. Dokonca, sa túto jeseň môžeš do tejto farby obliecť od hlavy po päty. Červená farba sa v Číne považuje za farbu šťastia, a tak možno šťastie prinesie aj tebe!

Zemité farby? Áno, prosím, najmä žltá!

Mnohí si môžu myslieť, že zemité farby sú nudné. Opak je však pravdou. Farby zeme sú veľmi trendy aj napriek tomu, že sa najmä spájajú s letom. Tento rok to však bude inak, pretože práve jeseň 2023 je ako stvorená na nosenie takýchto farieb. Podľa magazínu Vogue by ste vo svojej jesennej skrini mali mať žlté kúsky oblečenia. Do popredia dávajú najmä odtieň horčicovej, avšak ani s výraznou žltou neurobíte krok vedľa. Žltá je dokonca jednou z farieb pre jeseň 2023. Táto teplá a príjemná farba ti môže do jesenné šatníka vdýchnuť kúsok slnečnej a letnej nálady.

Retro zas a znova hlási comeback

Móda 70. a 80. rokov bude počas tohtoročnej jesene opäť trendy. Do svojho šatníka môžeš zaradiť rôzne vzory, farby a klasické strihy. Už dávno neplatí, že prúžky a kocky k sebe nejdú – ale idú. Niektoré vzory si priam žiadajú byť doplnené iným vzorom, a preto sa neboj experimentovať.

Do popredia ide najmä tzv. peplum – ale čo to je? Ide o rozšírený volánik, ktorý je všitý do pása a môže byť ako na blúzke, tak aj na sukni, šatách alebo na saku. V minulosti bol tento strih veľmi populárny a ako môžeš vidieť, znova sa vrátil, tak sa neboj prehádzať skriňu – možno tam nájdeš nejaké šaty spred 10 rokov, v ktorých si vymetala bary. Teraz dáš naň pekné sako, vkusné topánky a môže byť z teba hviezda!

Pletené svetre a oversize kúsky

Nezabudni svoj outfit doplniť o veľký sveter, pretože oversized veci sú stále v móde, a preto by si nemala vyhadzovať voľné džínsy či mikiny. Nie je to len pohodlné, ale aj štýlové – stačí to doladiť trench coatom a je to!

Nezabúdaj na doplnky

Veľké a výrazné doplnky budú dôležitou súčasťou jesenných lookov. V reelsoch na Instagrame dávajú fashion bloggerky obrovský dôraz na to, ako doladiť svoj outfit. Čaro doplnkov netreba podceňovať, pretože práve vďaka nim môžeš vylepšiť svoj look o level vyššie. Veľké náušnice, náhrdelníky, opasky či slnečné okuliare pridajú tvojmu oblečeniu osobitý štýl. Taktiež sú v kurze látkové hrubé čelenky. Aspoň jednu by mala mať každá moderná žena.

Nádych koženého luxusu

Nie sú to len kožené bundy, sukne či nohavice, čo je šik a trendy. Siahnuť môžeš aj po koženej kabelke alebo topánkach. Ak hľadáš kvalitné kúsky, ECCO je pre teba tá správna voľba. Na jednom mieste nájdeš obuv i kabelky. Neboj sa vyskúšať kožu v rôznych textúrach či farbách.

Produkty od ECCO sú špičkovej kvality a okrem topánok nájdeš na stránke aj kabelky, s ktorými nikdy neurobíš krok vedľa. Ako sa píše na ich oficiálnych stránkach, v ECCO dbajú na to, aký dopad majú ich výrobky na životné prostredie.

Je jedno či sa cítiš lepšie v teniskách alebo v pohodlných čižmičkách na opätku. U dánskeho predajcu ECCO, ktorý má pobočky aj na Slovensku, sa obuje skutočne každý! Dopraj svojim nohám to, čo si zaslúžia a zažiar v topánkach, ktoré na seba pritiahnu pohľady.

Udržateľnosť je cesta

Ak nechceš na nový jesenný šatník minút majland, ani nemusíš. V second handoch nájdeš kvalitné a jedinečné kúsky. Navyše, ak si zaobstaráš udržateľné oblečenie alebo sa rozhodneš nakúpiť z „druhej ruky“, spravíš niečo dobré pre planétu. A o to isté sa snaží aj ECCO: Pri výrobe výrobkov sa inšpirujú prírodou. Pri výrobe využívajú progresívnu technológiu DriTan™, ktorá pomáha ušetriť až 25 miliónov litrov vody ročne, a to je čo povedať!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Spolupráca

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach