Europa 2 - Maxximum muziky

Máš pár minút? Investuj ich do masturbácie

Muži to robia častejšie. Ženy ich pomaly dobiehajú. Takže sa ťa pýtame… Ako sa máš a kedy si naposledy masturboval/a? Odpovede na tieto dve otázky spolu úzko súvisia. Chceme ťa teda povzbudiť, aby si do toho skočil čo najrýchlejšie. Len tak, pre lepšiu náladu. Nepotrebuješ na to ani partnera.

Ako často to stíhame?

Existuje takzvaný masturbačný rozdiel medzi mužmi a ženami. Vyplýva to podľa schweitzer-illustrierte.ch z prieskumu, ktorý robila spoločnosť na výrobu vibrátorov a masturbačných pomôcok. Na tom sa zúčastnilo 22 315 účastníkov z 15 krajín a priniesol zaujímavé výsledky. Ženy masturbujú v priemere iba 74-krát za rok, muži až 162-krát.  Je teda načase vymenovať všetky výhody, ktoré má masturbácia.

Prírodné antidepresívum

Blbý deň? Najvyšší čas to zmeniť. Po sebauspokojení ti bude dobre aj fyzicky, ale nielen to. Naše telo totiž po orgazme produkuje kokteil hormónov, ktorý pôsobí ako droga. Mix endorfínov, dopamínu a oxytocínu vybaví to, že budeme spokojní, ale aj v akejsi povznesenej nálade. A to všetko bez akýchkoľvek vedľajších účinkov, následnej opice, alebo absťáku.

Pomáha zaspať

Starká síce ponúkala mlieko s medom, keď sa ti nedarilo zaspať, ale to si mal tak 5 rokov. Sama pravdepodobne mala iné finty. Oxytocín a prolaktín, dva hormóny, ktoré sa produkujú pri masturbácii (ale aj pri sexe s partnerom), nám výborne pomáhajú úplne sa uvoľniť. Podobne ako pri jóge alebo meditácii sa po orgazme stratí taký ten duševný nepokoj a nervozita. Výsledok je, že zrazu môžeme veľmi ľahko zaspať. Na rozdiel od mlieka s medom je to celé bez kalórií a bez  ďalšieho čistenia zubov.

Sebavedomie ako hrom

Prostredníctvom masturbácie lepšie spoznávame a milujeme svoje telo.  Ak orgazmus častejšie a intenzívnejšie precítime, svoje telo budeme viac milovať. Urobiť si to sám znamená predsa krásny spôsob, ako si darovať kopec pozornosti a lásky.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach