Europa 2 - Maxximum muziky

Miro Jaroš a Rytmus v jednej skladbe? Je to pravda, čekuj!

Známy slovenský spevák Miro Jaroš, ktorý sa venuje najmä tvorbe pre deti, sa tentokrát spojil s kráľom slovenského rapu – Rytmusom! Táto výnimočná a nezvyčajná kombinácia interpretov ti prináša hudobnú novinku Zmrzlina, ktorú si zamiluje nejedno dieťa. Spojili sa tu dva odlišné hudobné žánre, ktoré dodali pesničke jedinečnosť.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„Raz v noci som nemohol spať a premýšľal som nad novými vecami, ktoré máme na album pripravené a z čista jasna mi prišla myšlienka, že oslovím Paťa na spoluprácu. Nahral som mu hlasovku a ráno som si našiel odpoveď, že ide do toho,“ povedal Miro Jaroš k tomu, ako tento nápad vznikol. „Ja som sa nerozhodoval ani sekundu. Proste, dobrý pocit zo spojenia odlišných svetov, ktoré spája hudba a deti,“ vyjadril svoje nadšenie aj Rytmus.

Hudbu k Zmrzline vytvoril Randy Gnepa, melódiu a text mal pod palcom Miro Jaroš a pieseň doplnil aj Patrik Rytmus Vrbovský o svoje nápady. „Nakrúcali sme celý deň pred zmrzlinárňou v Záhorskej Bystrici. Točenie nám komplikovali extrémne horúčavy, no našťastie tie zmrzliny, s ktorými sme tancovali, boli len rekvizity, tak sa netopili. Som hrdý na náš team, na decká ako to zvládli. Milo ma prekvapil aj Paťo, aký bol medzi deťmi. Teším sa, že som ho mohol spoznať aj z tejto stránky. Keď som videl prvý strih klipu, vedel som, že takto to proste malo byť,“ povedal nadšene spevák k tvorbe videoklipu. Aj Patrik svojimi slovami potvrdil to, že si s Mirom jednoducho sadli: „Natáčalo sa mi veľmi prirodzene, akoby sme spolu točili po stýkrát.“ 

Pieseň s prvkami Bollywoodu

Súčasťou tohto projektu bol aj tanečník Noro Grofčík, ktorý získal Zlatý buzzer v šou Československo má talent. Pre videoklip vytvoril tanečnú choreografiu a mal na starosti aj výber detských tanečníkov. Melódia pesničky Zmrzlina spolu s tanečnými krokmi, ktoré predvádzajú deti a Miro vo videu, majú istý nádych Bollywoodu.

Spevák sa vyjadril aj k výberu detí do svojich videí: „Je pre mňa dôležité poukázať na to, že každý sme iný a aby sme sa navzájom rešpektovali. V detskom jazyku to znamená, aby sme boli kamaráti a nesúdili druhých podľa vzhľadu. Som preto veľmi rád, že sme spoznali Tadeáška, ktorý si v klipe zahral postavu chlapca, ktorý sa prejedol zmrzliny a bolí ho bruško. Jeho mama mala pravdu, bol na tú rolu ako stvorený. Napriek tomu, že to bola preňho prvá herecká skúsenosť, zvládol to ako profesionál. Je to šťastný a výnimočný chlapec.“

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: Tlačová správa

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach