Europa 2 - Maxximum muziky

Mick Jagger má 80 a je viac fit ako ty. Ako je toto možné?

Mick Jagger dostal od novinárov pravdepodobne viac otázok o svojej kondícii ako ktorýkoľvek iný spevák. Má 80 rokov a stále lieta po pódiu ako čert. Ako to teda robí? A ako dlho to ešte vydrží?

Je to vlastne celé nuda

Už pred 20-timi rokmi sa ho novinári vypytovali, ako je to možné, že muž v jeho veku takto vyzerá a vládze. Jeho odpovede sú však stále rovnaká nuda. Keď má muž viac, ako 30 rokov, musí sa začať hýbať a cvičiť a potom už neprestať. A trochu behu tiež nezaškodí. Spevák stále slušne a dôsledne blokuje každý pokus prezradiť svoj tajný recept na večnú mladosť. Podľa Jaggera nie je jeho fyzická zdatnosť žiadnou záhadou, ale jednoducho záležitosťou pravidelného fyzického cvičenia.

Prísna fitness rutina

Lenže on si to takto nastavil od začiatku. Začal sa venovať baletu v ranom veku, aby si trénoval rovnováhu a vylepšil svoje slávne pohyby. A teraz pozor a čítaj, čo robí 6x do týždňa!

  • pravidelne ubehne 12 km
  • denne pláva
  • venuje sa kickboxu
  • na uvoľnenie pestuje jogu a pilates

V roku 2013 vysvetlil svoj cvičebný režim pre Daily Telegraph: „Trénujem päť alebo šesť dní v týždni, ale nezbláznim sa. Striedam gymnastiku a tanec, potom robím šprinty a podobne. Trénujem aj vytrvalosť.“

Vymytý mozog

Mick o sebe podľa focus.de doslova hovorí, že mu mozog vymyl otec, ktorý bol trénerom a odborníkom na fitness. Takže pohyb má doslova v krvi. Intenzívne spevák trénuje od roku 1970. Dodnes majú Rolling Stones počas svojich výletov vždy na palube osobného trénera a ku koncertom si pýtajú vlastnú posilňovňu. Popri všetkých tých športoch sa stíha ešte fotiť ako bežný turista a má fakt dobrý Instagram.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Sú tu nové veci

Len pred pár dňami vydali Rolling Stones po dlhej dobe svoj nový song. Táto novinka je prvou skladbou z ich pripravovaného albumu Hackney Diamonds, ktorý vyjde už 20. októbra! Je to ich prvý album za posledných neuveriteľných 18 rokov. Klip je neuveriteľne sexi, určite si ho pozri!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach