Europa 2 - Maxximum muziky

Čo sa ti stane, ak nebudeš mať dlhší čas sex?

Z osobnej skúsenosti ti vieme povedať, že sa nezblázniš. Predstavme si ale takú situáciu. Nemáš frajera, nechceš si domov vodiť náhodné známosti a v posteli s tebou spí len mačka. Sex v nedohľadne. Vieš ako to je. Keď dlhšie neješ, stiahne sa ti žalúdok. Keď dlhšie necvičíš, stiahnu sa ti svaly. A čo teda ten sex..?

Zhrdzaviem?

V podstate trošku áno. Ak nebudeš mať dlho sex, chuť sa bude zmenšovať a túžba po uspokojení bude klesať. Niekomu to trvá mesiace, niekomu pár týždňov. Sex sa ti zrazu nebude zdať taký dôležitý. Na impulzy reaguje telo pomalšie, vlhkosť sa dostaví neskôr. Už sa tak netešíme na techtle-mechtle, ale väčšina z nás z toho nechytí depresiu a zas tak veľmi preto netrpíme. Život bez sexu nám vlastne po nejakej dobe príde celkom praktický, aj keď je to trochu škoda.

Chcem sa zasa rozbehnúť?

Čo teda ak sa naše obdobie sucha skončilo a my na to chceme zasa skočiť? Tu pomôže nečakaná vec! Láska! Ak sa zamiluješ, motýle v bruchu ti veľmi pomôžu. Alebo ťa k chuti vráti vzrušujúci sexi partner. Niekedy telo nereaguje tak rýchlo a intenzívne, ako by si potreboval/a a k maximálnej zábave prispeje úplne obyčajný lubrikant. Z dlhodobého hľadiska je to rovnaké ako so športom. Najlepší spôsob, ako skoncovať s problémom, je jednoducho začať zasa makať.

Čo ak abstinujem naschvál?

Toto by mohla byť výzva, ktorú ale nezvládne každý. Trúfate si s partnerom na sexuálnu očistu vo dvojici? Dobrovoľný zákaz sexu? Ako pri väčšine detoxikačných kúr, aj tu ide podľa schweizer-illustrierte.ch o celkové posilnenie. Pár týždňov je dobrých, mesiac je lepší. Sexuálna očista znamená, že sa dohodnete na zdržanlivosti, lebo si chcete znova zvýšiť sexuálne napätie. Rovnako ako pri detoxikácii od nezdravého jedla, aj tu ti môže urobiť dobre malý, ale milý pôst. U mužov môže zvýšiť hladinu testosterónu, teda hormónu zodpovedného za sexuálnu túžbu.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach