Europa 2 - Maxximum muziky

Šorty a Yael predstavujú pesničku ako vystrihnutú z telenovely. Inšpirovali sa známou skladbou!

Leto sa síce skončilo, no počasie sa na jeseň ešte stále nepodobá. Šorty v pretrvávajúcom letnom období vydáva druhý singel z jeho nového EP Million Voices s názvom Slnko Stoj. Po videosingli Je Ok Byť Na Dne je to omnoho veselšia záležitosť. Spolu s ním sa v novinke objavil Yael a o hudbu v latino rytme sa postaral Fillipian.

Novinka Slnko Stoj obsahuje úryvky refrénu legendárnej skladby od skupiny Metalinda – Slnko nevychádzaj z roku 1992. Prečo sa rozhodli oživiť známy refrén, ktorý naspieval Paľo Drapák?

„Keď tá skladba vznikla, ešte som štvornožkoval a kakal do plienky. Ako malý chlapec som počúval veľa hudby a skladbu Slnko nevychádzaj si pamätám ešte zo starých hudobných relácií ako Triangel alebo Deka. Mnohí si ten refrén pamätajú dodnes. Na druhej strane nové generácie absolútne netušia, čo to je za song a aj preto som sa rozhodol oživiť legendu a použili sme úryvky z refrénu, ktorý naspieval Paľo Drapák. Skupinu Metalinda sa určite zaraďuje medzi tie najvýraznejšie slovenské pop kapely a o to viac si prajem, aby sa moja skladba Slnko Stoj dostala k čo najväčšiemu počtu uší,“ povedal o novinke s povedomým refrénom Šorty.

Do svojej novinky si zavolal Matúša Kolárovského známeho ako Yael, ktorý má na konte viacero úspešných popových skladieb s inovatívnym zvukom

„Yaela si cením od chvíle, ako mi jeho ešte nevydanú prvú skladbu pustila v aute naša bývalá spoločná manažérka. Okamžite som si bol istý, že si Yael nájde cestu k ľuďom nielen ako herec a model, ale aj ako talentovaný spevák. To, že je herec, padlo vhod pri nakrúcaní klipu. Je to profík a nakrúcanie sme si o to viac všetci užívali,“ dopĺňa náš Šorty.

Slnko Stoj je súčasťou 4-trackového EP s názvom Million Voices. Singel dostal videoklip od režiséra Pierra Lexisa, ktorý nakrútil na ranči v Galante na štýl telenovely. Výsledok vyzerá príjemne, a skladba je veľmi chytľavá – čekuj a počúvaj!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Šorty a Yael live na Europe 2

Vzhľadom na to, že Šorty je náš, prišiel ku chalanom zo Sketch Bros a vzal so sebou aj Yaela. Chalani pokecali vo štvorici o novinke a dokonca sa konala aj jej exkluzívna premiéra, ktorú si mohol počuť z nášho éteru. Vypočuj si rozhovor so Šortym a Yaelom.

Šorty a Yael premiéra novinky slnko stoj, počúvaj, čo o songu prezradili

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: Tlačová správa

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach