Europa 2 - Maxximum muziky

Spolupráca tohto roka? Dara Rolins a Peter Pann predstavili pieseň Energia

Po dlhšej odmlke bude Dara Rolins vydávať nový album. Od jej posledného počinu s názvom ETC z roku 2017 ubehlo už 6 rokov, počas ktorých československá popová legenda nazbierala dostatok nového materiálu a hlavne čerstvú energiu.

Okolo nej sa točí aj prvý singel z albumu, ktorý má rovnomenný názov Energia. Tá jej určite nechýbala ani na začiatku roka, keď oslávila svoje 50. narodeniny vo vypredanej O2 Aréne v Prahe. Fanúšikovia si mohli vychutnať jedno z najlepších vystúpení v histórii československej hudobnej scény. Aj to bol jeden z dôvodov, prečo sa Dara rozhodla s pripravovaným albumom ďalej napredovať.

Novinka sa nesie v príjemných melódiách s chytľavým refrénom, ktorý dáva jasne najavo, že smútok a negatívna energia nemá mať žiaden priestor v ľudskej mysli. Dara chce šíriť dobrú energiu na rôznych úrovniach a to nielen cez hudbu. Preto je potrebné vychutnávať si každý krásny moment naplno, či už sú to ligotavé hviezdy na nebi, alebo žiarivé lúče slnka, a to presne tak, ako znie v skladbe. Vypočuj si novinku, ktorá ťa doslova nakopne energiou!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Aký bude nový album?

„Môj nový album bude pestrý ako môj život. Nemám limity ani hranice, za ktoré sa nechcem vydať. Žánrovo, obsahovo aj zvukovo mi ide vždy o kvalitu. Nikoho z ľudí, s ktorými pracujem, neobmedzujem. Viem, prečo som si ich vybrala a z rovnakých dôvodov rešpektujem ich talent. Nemením ich smer. Aj ja sa nechávam rada inšpirovať. Merítkom je pre mňa vibe. Emócia rozhoduje o všetkom,“ opisuje Dara svoj pripravovaný album.

O hudbu sa postaral známy hitmaker a producent Peter Pann, ktorý spomína na prvú skladbu s Darou: „Prvýkrát sme spolupracovali na Kaliho albume Dovi Dopo v skladbe Daj viac. Skladbu majú ľudia pravdepodobne radi, keďže má viac ako 20 miliónov videní na YouTube. Mám rád túto vec.“

Taktiež prezradil, ako vznikla terajšia spolupráca: „Čo sa týka spolupráce na Darinom novom albume, ozval sa mi kamarát Osťo, že či mám nejaké hudby pre Daru, pretože začína pracovať na novom projekte. Povedal som mu, že dám dokopy nejaké veci a pošlem. Máme dosť podobný vibe a časom som zistil, aké štýly si ide, čiže nakoniec z jednej veci vznikli ďalšie skladby a verím, že pokračujeme ďalej.“

Fajnové retro s moderným nádychom

Ako vníma fakt, že môže tvoriť skladby s Darou na jej sólo albume, opísal takto: „Popravde som z toho extrémne nadšený a zároveň vďačný, že môžem spolupracovať s tak silným menom, ako je Dara. Tvorí hudbu už niekoľko dekád a je stále v super forme, čo je počuť aj v jej novej tvorbe. Vybrala si beat z balíka hudieb, ktorý sme potom ešte poslali do USA, kde na ňom pracoval ďalší producent a vzniklo z toho fajnové retro s moderným nádychom, ktorému dal krištáľový zvuk Marek Šurín.“

„Všetci sa meníme, rastieme, starneme a za 6 rokov sa stane veľa. A aj keď nás stretne dobré aj zlé, všetko nás formuje a všetko z nás robí skúsenejších, odolnejších a silnejších ľudí. Myslím, že kvalita človeka rastie vekom. Empatia, talent a ambícia sú podmienkou. Mám to tak tiež. Tú vnútornú potrebu posúvať sa. To všetko sa odráža na našej ceste, krokoch, ktoré podnikáme. Myslím, že nejde hovoriť o konkrétnych zmenách, je to súhra vnemov a zážitkov, ktoré nám umelcom otvárajú vždy ďalšie, nové dvere,“ opisuje Dara svoj nielen hudobný posun za posledných 6 rokov.

Dara na albume momentálne pracuje, pričom avizuje, že sa ho fanúšikovia dočkajú koncom roka 2023. Pesnička Energia dostane aj videoklip, ktorý príde už čoskoro, takže sa fanúšikovia majú na čo tešiť.

Prečo sa Dara rozhodla vydať album po 6 rokoch si vypočuj v rozhovore…

dara

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach