Europa 2 - Maxximum muziky

Tvoja noha môže mať orgazmus. Čo nezvyčajné nám ešte telo vyvádza pri sexe?

Sex môže byť taký krásny! Ale aj divný. Niekto začne bezdôvodne plakať, niekoho bolí hlava pri orgazme a pre iného sa medové týždne končia katastrofou. K sexu máš dúfajme pozitívny vzťah, pretože to, čo bude nasledovať, ti môže pokaziť náladu.

Bolí ma hlava…

Najotrepanejšia výhovorka na svete. Ak to je realita, určite na to skoč. Sex totiž pomáha aj v tejto oblasti. Bolesť hlavy sa ale môže dostaviť aj tesne pred orgazmom, alebo dokonca pri ňom. Takéto sexuálne bolesti hlavy zažil asi jeden zo 100 ľudí . Normálne sú neškodné, ale podľa intenzity má zmysel navštíviť lekára.

Alergia na spermie

Nie je to vždy to, čo si myslíš. Trpia ňou totiž muži. A sú alergickí na vlastné spermie. Divné, čo? Muži pociťujú príznaky podobné chrípke, majú horúčku aj zimnicu, všetko príde približne 30 až 60 minút po orgazme. Príznaky trvajú dva až sedem dní. Muži, ktorí týmto syndrómom trpia, ho dostávajú znova a znova. Autoimunitné ochorenie je spôsobené alergiou na vlastné spermie. Našťastie je syndróm veľmi zriedkavý. Žiaľ, ženy toho nie sú ušetrené. Ak žena trpí alergiou, reaguje na kontakt so semenom opuchom, začervenaním, vyrážkami alebo svrbením kože. Pomoc!

Bláznivý orgazmus na nohe

Holanďanka, ktorá zamotala vedcom hlavy zažívala veľmi atypické vyvrcholenia. Orgazmus sa jej prihodil až 6x denne a to bez akejkoľvek sexuálnej aktivity. Fíha! Podľa popisu šlo o orgazmus na vnútornej strane chodidla. Spúšťačom bolo predchádzajúce poranenie nervov. Nerv jej ošetrili a žena žije bez nechcených orgazmov.

Syndróm medových týždňov

Takto sa svadobná romantika určite skončí rýchlejšie, ako sa očakávalo. Problémom je akútna infekcia močového mechúra. A vyvoláva ju sex. Baktérie sa z pošvy dostávajú do močovej trubice a odtiaľ do močového mechúra. Tam potom spôsobujú bolestivú infekciu. Postihnuté sú takmer len ženy, pretože muži majú dlhšiu močovú trubicu, ktorá zabraňuje množeniu baktérií.

Je mi smutno

Mal si niekedy chuť po sexe plakať? Myslíme po tom dobrom sexe, nejde nám o rannú sebaľútosť. Existuje taký stav, ktorý nastáva krátko po vyvrcholení. Postihnutí začnú plakať, sú úzkostní a melancholickí. Niektorí sa aj hnevajú. Zažilo to až 46 percent ľudí. Našťastie smútok zvyčajne netrvá dlho a po niekoľkých hodinách pominie.

Horší je už len záchvat smiechu

Zasa nie je reč o tom, že si si do postele doviedol niečo smiešne. V tomto prípade smiech nemá nič spoločné so sexuálnou výkonnosťou partnera, je to fyzická reakcia. Sexuologička Pepper Schwartz pre magazín Women’s Health povedala, že hormóny spustené orgazmom môžu viesť k intenzívnym emóciám. Pre niektorých končia slzami, pre iných hlasným smiechom. Takže dobrá správa? Áno! Ak s vami dokáže niekto takto pohnúť, gratulujeme k uvoľnenému a intímnemu vzťahu!

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach