Europa 2 - Maxximum muziky

Punk rock stále nie je mŕtvy. V Prahe to dokázali chalani z Blink-182

Po dlhom čakaní zo strany kapely Blink-182 sme sa konečne dočkali! Chalani, ktorí sú na scéne už niekoľko desiatok rokov, vydali novú pieseň One More Time aj s prepracovaným oficiálnym videoklipom. Ten je zaujímavý práve tým, že sa v pozadí zobrazujú klipy z ich starších piesní, čím kapela berie diváka do minulosti a nostalgicky ho sprevádza ich doterajšou tvorbou a významnými míľnikmi.

Pieseň je titulným trackom ich pripravovaného albumu, ktorý vyjde 20. októbra. Prekvapili však aj ďalším songom More Than You Know, ktorý vydali zároveň so spomínanou novinkou.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Pôvodná zostava je opäť pokope po 12 rokoch

V tomto albume, ktorý nesie rovnaký názov ako jeho titulný singel One More Time, sa po dvanástich rokoch stretáva pôvodná zostava – Mark Hoppus na basgitare a vokáloch, Tom DeLonge s gitarou a vokálmi a Travis Barker pri bicích.

Nahrávali ho v dobe úspešného turné, počas ktorého vypredali štadióny po celom svete, informuje portál totalntertainment.com. O jeho produkciu sa postaral Travis Barker a súčasťou albumu bude až 17 piesní, ktoré majú zachytávať vrchol kariéry skupiny so všetkým, čo k tomu patrí, vrátane tém zlyhania aj úspechov, no najmä majú zobraziť ich bratstvo.

Pred pár dňami vystúpili v pražskej 02 Aréne

Skupina Blink-182 vystúpila pred pár dňami u našich českých susedov. V Česku mali vystúpiť už pred 12 rokmi, avšak v tej dobe zrušili všetky európske koncerty, pretože nestíhali dokončiť album, uvádza portál prahain.cz. Tento rok sa im to však podarilo a vystúpili pred svojimi fanúšikmi.

Aj napriek tomu, že sa očakával obrovský nápor a vypredanie arény, spomínaný portál uvádza, že ešte pár dní pred koncertom boli vstupenky dostupné. To ich však neodradilo a skupina odohrala kvalitný koncert pre tisícky fanúšikov, ktorí si ho pochvaľovali.

Svoje nadšenie neskrývala ani Lenka, ktorá sa na pražský koncert tešila pol roka. „Bolo to úžasné, no veľmi rýchle. Keď sa človek niekoľko mesiacov teší na koncert, tak potom to prebehne veľmi rýchlo,“ spomína. „Travis Baker bol neskutočný, to až nebolo možné, že existuje. Vidieť ho naživo a uvedomiť si, že to, čo robí, je fyzicky možné, je proste neskutočné,“ dodáva Lenka a hovorí, že počas koncertu aj plakala.

Spomenula aj fakt, že Travis hral na bubny polovicu koncertu zo vzduchu. Čo sa týka celkovej show, hovorí, že čakala niečo viac a o niečo prešpekulovanejší stage: „Na to, koľko majú však rokov, to bolo super. Malo to presne taký punk rockový drive, aký to malo mať.“

Jeden z najsilnejších okamihov však nastal až po tom, ako sa koncert skončil. Keď sa začala vyprázdňovať aréna a všetci fanúšikovia sa naraz ocitli v chodbách, začali spievať pieseň All That Small Things. „Spievali to tisíce fanúšikov. Doslova to v aréne burácalo, aj napriek tomu, že skupina už na pódiu nebola,“ povedala na záver.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach