Europa 2 - Maxximum muziky

Najlepší postup proti opici

Vianočné trhy. Vianočné večierky. Ešte aj Silvester je pred nami…  Dávaj pozor na to, aby si to neprehnal už večer a keď sa ti to náhodou podarí, existuje ďalšia pomoc. Poďme pekne postupne.

Základ

Pravidlo číslo jedna je jednoduché. Najedz sa skôr, ako sa pôjdeš zabávať. Najlepšie sú mastné jedlá ako hranolky, klobása, alebo vyprážané jedlá takisto s množstvom tuku, rezeň, syr. Olej tak trošku vymastí črevá a zaistí, že alkohol sa vstrebáva v menšom množstve a rovnomernejšie. Znie to rozumne a na každom trhu nájdeš jedlo od výmyslu sveta.

Pravidlá počas akcie

Voda. Prekladaj poháre vína či piva vodou. Počas zábavy na to ľahko zabudneš, ale ak to dodržíš, hlava sa ti na druhý deň poďakuje. Alkohol totiž dehydruje a zbavuje telo aj minerálov. Preto tá bolesť hlavy na druhý deň. Nepotrebuješ preležať celú nedeľu a vzdychať v posteli, daj si vodu, nebude ti ráno zle. Ešte jeden tip. Drž sa jedného druhu alkoholu. Jedného. Nemiešaj. A daj si pred spaním ďalšiu vodu, prípadne si vezmi šumivé magnézium.

Ráno po zábave

Neuveríš, ale ak je ti zle, zasa ti pomôže voda. Voda z vodovodu, minerálka, slabý čaj, ovocná šťava, čokoľvek okrem alkoholu je fajn. Teraz potrebuješ výdatné raňajky. Kyslé uhorky dokážu zázraky, praženica tiež. Ak chceš niečo zdravšie, spoľahni sa na banány, obsahujú magnézium a dobré sú aj ovsené vločky. Funguje aj káva, najlepšie espresso, kofeín rozprúdi krvný obeh. Ak máš chuť na pikantné, tak si daj domácu polievku, domáci sendvič, obložený chlebíček…  Vo všeobecnosti ale nezaškodí doplniť hladinu vitamínov a jesť ľahšie jedlá, priveľa tuku totiž zaťažuje pečeň ešte aj dodatočne.

A teraz choď von

Čerstvý vzduch funguje úžasne, vyčistí ti pľúca aj hlavu a možno si na prechádzke dobre rozmyslíš, či potrebuješ opicu na pleci aj nabudúce. Kyslík pomáha, ale zdravý rozum je na nezaplatenie…

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach