Europa 2 - Maxximum muziky

Spevák Robbie Williams vystúpi v metaverse! Bude to niečo výnimočné

Autor dojemného hitu Angels Robbie Williams bude spolupracovať s metaverse platformou LightCycle. V tomto priestore odohrá 3D vystúpenie, čo bude zároveň jeho premiérou vo virtuálnom svete. Koncert sa bude konať pri príležitosti spevákovho 25. výročia koncom tohto roka. Prvá ukážka sa už podľa všetkého naskytla tieto dni (26. a 27. septembra) pri prvých pohľadoch na LightCycle na EDGE Global Web3 a AI Investment Summit v Hong Kongu na AsiaWorld-Expo, informuje web contactmusic.com. Ďalšie podrobnejšie informácie však ešte len budú zverejnené.

Spevák sa vyjadril k tejto spolupráci slovami: „Zostať v kontakte s mojimi fanúšikmi bolo pre mňa vždy dôležité. Priestor Web3 ma fascinuje – je plný kreativity a ohromujúceho potenciálu. Je to tiež veľký trh pre objavovanie hudby. Ako umelec stále hľadám spôsoby, akými sa posuniem dopredu, takže toto je skvelý ďalší krok v tejto ceste. Talentovaný tím developérov v LightCycle spravili úžasnú robotu a teším sa, až uvidím, ako to celé ožije v plnej 3D kráse.“ 

Nebude to však jeho prvý stret s AI

K spolupráci sa vyjadrila aj strana LightCycle, ktorú zastúpila Sara Ezen. Podľa uvedeného webu povedala, že Robbie má verných a vášnivých fanúšikov a verí, že vďaka tejto jedinečnej technológii im vedia priniesť mimoriadne vylepšené prostredie a fanúšikovský zážitok. „Tento koncert je skutočne niečo výnimočné a sme nadšení, že mu môžeme poskytnúť domov v LightCycle, aby si jeho [Robbieho] noví aj starí fanúšikovia mohli vychutnať interakciu a zapojenie na novej úrovni. Tešíme sa na to, kam až sa nám to podarí dotiahnuť,“ uzavrela Sara Ezen.

Podnetom na túto spoluprácu bolo to, keď sa vo svete umelej inteligencie ocitol spevák s piesňou Angels (Beethoven AI), čo je mix skladby Angels a Nedokončenej 10. symfónie tohto legendárneho nemeckého skladateľa a klaviristu. Jej klasické prvky však skomponovala umelá inteligencia. Poď si ju vypočuť!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach