Europa 2 - Maxximum muziky

Nová pesnička Len sa smej sa prisnila Petrovi Bičovi počas dovolenky v Chorvátsku

Po vydaní kompilácie hitov s názvom To najlepšie z nás, ktorá len pred pár dňami vyšla ako LP, skupina Peter Bič Project prichádza so svojou novinkou Len sa smej a tiež ohlasuje svoje jesenné turné.

„Je to pieseň, ktorá sa mi prisnila, keď som bol v Chorvátsku na dovolenke a ráno som sa zobudil s touto pesničkou v hlave. Hneď som si ju teda zaznamenal, čo bol vtedy tiež malý zázrak. Sú piesne, ktoré prídu a ktoré sa ti snívajú a toto je jedna z nich. Doslova som si ju vysnil. Text sme potom spoločne dotiahli s Vladom Krauszom,“ hovorí o vzniku skladby Peter Bič. „Asi to je tým, že som mal a stále mám pocit, že sa pieseň práve hodí do tohto stavu, v akom všetci žijeme fungujeme. Mám pocit, že ten smiech nám tu chýba a myslím si, že sa treba usmievať, pretože už tej zloby je tu až až,“ vysvetľuje.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„Mojim cieľom bolo vytvoriť pestrý videoklip, ktorý sa dobre dopĺňa s hudbou a posilňuje jej význam. Pri výbere ľudí a lokácií som sa snažil o rozmanitosť a dynamiku, od štúdio ateliéru s ľuďmi ukazujúcimi ich talenty, školskú telocvičňu so žiakmi, až po industriálny priestor, ktorý evokuje atmosféru hip-hopu. Bola to moja prvá spolupráca so skupinou Peter Bič Project a musím zhodnotiť, že veľmi príjemná aj napriek náročnému dvojdňovému natáčaniu, ktorému predchádzalo mnoho dní príprav. Hudobníci boli otvorení rôznym nápadom a pri procese tvorby klipu boli veľmi kreatívni,“ hovorí na margo spolupráce režisér Peter Rončík.

Skupina sa momentálne okrem príprav a nahrávania nových piesní venuje programu na jesenné turné, ktoré odštartuje 6.11 v Spišskej Novej Vsi. Pozrite si, či obľúbená skupina zavíta aj do vášho mesta.

6.11.2023  SPIŠSKÁ NOVÁ VES, kino Mier

7.11.2023  VRANOV nad TOPĽOU, Mestský dom kultúry

13.11.2023  ŽIAR NAD HRONOM, MsKC

20.11.2023 NITRA, PKO

21.11.2023  TRNAVA, Dom kultúry

22.11.2023 TRENČÍN, Piano Club

27.11.2023 LEVICE, Mestské kultúrne stredisko

Zdroj: Tlačová správa

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach