Europa 2 - Maxximum muziky

Do filmového neba odišla ďalšia ikona z Harryho Pottera. Zomrel herec Michael Gambon

Írsky herec Michael Gambon, ktorý sa preslávil najmä rolou Albusa Dumbledora, riaditeľa Rokfortu v sérii o mladom čarodejníkovi, zomrel vo veku 82 rokov. Príčinou smrti bol zápal pľúc, o čom informovala vo štvrtok 28. septembra jeho rodina.

„Milovaný manžel a otec Michael zomrel pokojne v nemocnici so svojou manželkou Anne a synom Fergusom po boku, čomu predchádzal zápal pľúc. Michael mal 82 rokov,“  zároveň jeho blízki požiadali verejnosť o rešpektovanie ich súkromia a poďakovali za všetky milé a povzbudivé správy, uvádza web edition.cnn.com.

Michaela môžeš poznať vďaka rôznym filmovým charakterom, ktoré stvárnil. Jednou z jeho najväčších rolí bol pátrač, ktorý trpel psoriázou v seriáli Spievajúci detektív z 80. rokov. Najviac však bude navždy známy za rolu Albusa Dumbledora, ktorej sa chopil v roku 2002 po smrti Richarda Harrisa. Zahral si tak v šiestich Harry Potter filmoch z ôsmich.

Na jeho smrť reagovali už aj jeho kolegovia z brandže

Jeho filmoví kolegovia z tejto série plnej mágie dlho s reakciami nečakali a zaplavili sociálne siete postami, v ktorých na jeho adresu napísali pár milých slov. Medzi nimi sú Rupert Grint, James Phelps, Emma Watson, Fiona Shaw a iní.

„Je smutné počuť, čo sa stalo Michaelovi. Do každého dňa na pľaci vnášal toľko srdečnosti a šibalstva. Ako dieťa ma uchvátil a stal sa mojím osobným vzorom pri hľadaní zábavy a výstredností v živote. Posielam všetku svoju lásku jeho rodine, Rupert,“ uviedol predstaviteľ Rona Weasleyho na svojom Instagrame. Je cítiť, že mali Michaela jeho kolegovci naozaj v obrovskej obľube. Nech odpočíva v pokoji.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach