Europa 2 - Maxximum muziky

104-ročná babička sa zapísala do Guinnessovej knihy rekordov. Týždeň po tom zomrela

104-ročná babička Dorothy Hoffner prekonala svetový rok: Stala sa najstarším človekom, ktorý absolvoval zoskok padákom, čím sa zapísala do Guinnessovej knihy rekordov. Babička bez váhania nasadla do lietadla, ktoré malo vyletieť do výšky viac ako 4 kilometre a popritom ani brvou nepohla.

Pri zoskoku ju istil inštruktor a podľa jej výrazu tváre, si zoskok náramne užívala. Hneď po tom, ako sa dotkli zeme, z plných pľúc zakričala: „Vek je len číslo,“ píše portál ladbible.com. Hneď po pristáti sa okolo nej združila jej rodina, zatiaľ čo Dorothy si skúsenosť nevedela vynachváliť. „Tam hore to bolo úžasne. Celý zoskok bol príjemný a úžasný zároveň, nemohlo to byť lepšie,“ opísala svoje dojmy.

Zoskok padákom však neabsolvovala po prvý raz. Dorothy hovorí, že mala to šťastie vyskúšať parašutizmus ešte pred tým, ako prišla pandémia. Skydive Chicago momentálne pracuje na tom, aby Dorothy dostala svoj certifikát o pokorení Guinnessovho rekordu. Doposiaľ ho držala 103-ročná Linnéa Ingegärd Larsson zo Švédska, informuje spomínaný portál.

Teraz obletela svet smutná správa. Babička zomrela len týždeň po tom, ako absolvovala spomínaný zoskok. Podľa portálu ABC7 Chicago ju mali nájsť pracovníci domova dôchodcov Brookdale Lake View, kde Dorothy žila. Portál informuje, že babička mala pravdepodobne zomrieť v spánku.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach