Europa 2 - Maxximum muziky

DIANAH KAY vydala novinku ILLUMIN8. Spieva o o tom, akí dôležití sú priatelia

Dianah Kay po debutovej skladbe Self-destructive Habit a spoločnej piesni so zahraničným EDM producentom Brunom Pietrim, zverejňuje nový, anglicky spievaný singel s názvom ILLUMIN8 (čítaj Illuminate). V texte apeluje na dôležitosť priateľov a našich najbližších a hlavne zdôrazňuje ich vplyv na cestu životom každého z nás.

„Predovšetkým je to o tom, že aj keď moji kamaráti prežívajú ťažké obdobie, tak som tu pre nich, ako aj oni pre mňa, keď prechádzam horším obdobím ja a presvetľujú mi tie horšie časy,“ popisuje Dianah význam piesne. Prvotná verzia novinky začala vznikať pred troma rokmi – v dobe pandémie a v niektorých frázach stále zostávajú zaznamenané obavy z tohto obdobia.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Dianah, vlastným menom Diana Kovaľová, ktorá väčšinu života trávila so slovenskými rodičmi v Španielsku, dodáva: „Išli sme s rodičmi na východ Slovenska k prarodičom, pretože do Španielska, kde som mala v tej dobe väčšinu priateľov, sme sa kvôli pandémii nemohli vrátiť. Bol tam kľud, a to mi vyhovovalo. Práve vtedy som začala písať svoje prvé piesne. Počúvala som veľa gospelovej hudby a takiež Man in The Mirror od Michaela Jacksona a Fly Like a Bird od Mariah Carrey mi neustále vyhrávali. Ich vplyv je v ILLUMIN8 podľa mňa celkom značný.“

Doba ale pokročila a Dianah postupne začala upravovať pôvodný text do aktuálnej podoby. „Ďalšou myšlienkou, ktorá mi pri písaní textu behala hlavou, a ktorá sa prejavila hlavne v klipe, je, že je zaujímavé sa niekedy zastaviť a zamyslieť sa nad tým, čo by sme si o svojom dnešnom ja povedali ako deti. V klipe sú skryté metafory a symboly,“ dodáva mladá speváčka.

Zdroj: Tlačová správa

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach