Europa 2 - Maxximum muziky

Neskutočné zimomriavky! Bastille a Hans Zimmer predstavili orchestrálnu verziu známeho songu Pompeii

Veril by si tomu, že legendárna skladba Pompeii, ktorá vyniesla skupinu Bastille do širokého povedomia, oslavuje 10. výročie od vydania? Pri tejto príležitosti sa skupina spojila s legendárnym skladateľom Hansom Zimmerom a vznikla z toho úchvatná orchestrálna verzia Pompeii MMXXIII, ktorej sa nebudeš vedieť nabažiť.

„Mať možnosť pracovať so žijúcou legendou, akou je Hans Zimmer a zároveň s jeho tímom, je splným snom,“ priblížil spoluprácu frontman, udáva portál nme.com. Je to balzam na dušu – počúvaj!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Video, ktoré k spolupráci vzniklo, má za pár týždňov viac ako 1,4 milióna videní na YouTube a fanúšikovia si v komentároch pýtajú viac kolaborácii s Hansom Zimmerom. 66-ročný skladateľ je známy pre svoju tvorbu najmä filmovej hudby. Na svojom konte má Oscara, Zlatý glóbus i cenu Grammy. 

Hans Zimmer sa pôvodne živil tvorbou reklamných zvučiek, no v roku 1988 zložil hudbu k filmu Posledný císar a následne aj k filmu Rain Man, čo ho vynieslo do výšin. Od začiatku milénia však spolupracoval na mnohých snímkach, ktoré zaznamenali komerčný úspech. Do svojho portfólia si môže dať filmy ako Gladiátor, Pearl Harbor, Posledný samuraj či Da Vinciho kód.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach