Europa 2 - Maxximum muziky

Takto sa hádajú ľudia, ktorí sa čoskoro rozídu

V stabilnom vzťahu je normálne sa občas pohádať, vysvetliť si nezhody aj okolnosti, ktoré sa nám nepáčia. Odborníci vedia, že hádky sú dokonca žiadúce. Niektoré výskumy tvrdia, že ak sa hádate, tak sa viac milujete. Lenže kde je hranica? Čo je už za čiarou? Ako zistíme, že vo vzťahu sa pokračovať neoplatí?

Kedy to skončiť?

Niektoré páry včas zistia, že k sebe jednoducho nepatria a múdro a v pokoji sa rozídu. Alebo aj nahlas. Iné ale nedokážu realitu prijať a ostávajú spolu, ničia si navzájom život a komplikujú ho občas aj okoliu. Hádať sa je teda OK, lenže kvalitný vzťah je taký, v ktorom je cítiť rešpekt aj vo chvíľach práve tej najhoršej hádky. Znamená to, že svojho frajera nebudeš urážať, ani keď nechá špinavé ponožky priamo na stole. Kričať môžeš a asi aj budeš…

Funguje to!

Takýto vzťah má svetlú budúcnosť, pretože partneri ukazujú, že prekážky sú neoddeliteľnou súčasťou života a ich vzťahu. Podľa odborníčky na vzťahy Christine Vero, o oktorej píše stránka zadovoljna.dnjevnik.hr existujú dve vety, ktoré počas hádky môžu rozhodnúť o budúcnosti páru.  Práve pri nich pochopíš, že je vzťah automaticky odsúdený na zánik.

Prvá alarmujúca veta znie: Som taký, aký som, nechcem sa meniť

V prvom rade je vzťah kompromis. Aspoň ten dobrý by mal byť. Ak jeden partner úprimne povedal, čo ho trápi a druhá strana to takto zahodí, vzťah rozhodne nemá potenciál. Na prvý pohľad je tá veta taká triviálna, napriek tomu je to doslova začiatok konca.

Ďalšia alarmujúca veta znie: Toto si si vybral, ber alebo nechaj tak

Naozaj? Ľudia, ktorí vyslovia túto vetu len ukazujú svoju obrovskú sebeckosť. Milostný vzťah je vec dvoch ľudí, hlavným pravidlom je kompromis. Ak jedna strana takto presunie všetku zodpovednosť na druhú, znamená to, že vo vzťahu nie je ani láska, ani rešpekt…

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach