Europa 2 - Maxximum muziky

Shakira sa vyhla 8-ročnému väzeniu! Túto sumu však musí zaplatiť

Shakira daňové podvody

Kolumbijská speváčka už pozná svoj trest! Aby sa vyhla súdu kvôli podvodom na daniach, uzavrela so španielskou prokuratúrou dohodu – zaplatí pokutu vo výške 7 miliónov eur a bude mať trojročnú podmienku informuje portál news.sky.com. Shakira čelila obvineniam z daňových podvodov. V rokoch 2012 až 2014 nezaplatila 14,5 milióna dolárov na dianiach z príjmov. 

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Speváčka od začiatku popierala akékoľvek obvinenia a tvrdila, že je nevinná. Údajne v tej dobe nemala daňovú povinnosť v Španielsku, ale na Bahamách. Aj napriek tomu, že bola celý čas presvedčená o svojej nevine a ani na chvíľu to nepoprela, teraz súhlasila s dohodou. V prípade, že by sa nedohodla, hrozil jej súdny proces a odňatie slobody na 8 rokov.

Internacionálna pop star včera v Španielsku povedala, že vždy chcela robiť to, čo bolo správne a ísť vzorným príkladom pre druhých. „Aj keď som bola odhodlaná hájiť svoju nevinu počas celého súdneho procesu, o ktorom boli moji právnici presvedčená, že skončí v môj prospech, rozhodla som sa túto záležitosť raz a navždy vyriešiť. Je to v najlepšom záujme mojich detí, ktoré nepotrebujú, aby ich mama v tomto boji obetovala svoje osobné blaho,“ predniesla Shakira, informuje portál nytimes.com.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach