Europa 2 - Maxximum muziky

Rozišli ste sa? Tieto veci nerob, lebo ti ostane guľa na nohe!

Upokoj sa, myslíme fiktívnu guľu, takú tú kovovú vec, ktorá ťa akože brzdí a ty sa nevieš pohnúť ďalej. Všetko si pekne predstav, urob si obraz v hlave a teraz to vynásob piatimi. Toto chceš? Takto chceš pokračovať? Ak budeš robiť týchto 5 vecí po ukončení vzťahu, presne tak to bude! Takže čítaj a vyhadzuj zlozvyky zo života.

Mal by si si uvedomiť, že ukončenie vzťahu nie je nikdy ľahké. Bolesť a nové okolnosti často spôsobia, že robíme veci, ktoré by sme normálne nikdy nerobili. Z tejto cesty sa dá dostať jedine pevnými rozhodnutiami a my sme sa rozhodli, že ti pomôžeme. Tu sú chyby, ktorým by si sa mal po rozchode vyhnúť, aby si sa čo najrýchlejšie posunul ďalej. Alebo posunula.

Chyba číslo 1. Potrebuješ to ešte doriešiť

Po rozchode mnohí z nás hľadajú akýsi definitívny koniec.  Bla bla bla, veď ešte jedno posledné stretnutie s bývalým, aby sme sa porozprávali o tom, čo sa stalo, zostali v dobrom vzťahu. Tento posledný rozhovor je vo väčšine prípadov len ďalšou príležitosťou stráviť čas s ex a ešte si aj pestovať nádej, že sa uzmierite. Nie, nie a ešte raz nie. Toto môžeš robiť stále dokola a k ničomu to nepovedie.

Chyba číslo 2. Čmucháš

Aké jednoduché je dnes zistiť, či už má ďalšiu! Presne sociálne siete nám zjednodušujú čmuchanie a sťažujú každý pokus definitívne sa odpútať od ex. V minulosti sa bývalí partneri po rozchode väčšinou vídali len zriedka, nevedeli o sebe príliš veľa detailov a vo svojom živote pekne a v nevedomosti pokračovali ďalej. Nebolo to mega? Dnes sú veci diametrálne odlišné. Ak aj ty prehnane špehuješ profily svojho bývalého partnera, mysli na to, že na sociálnych sieťach ľudia najčastejšie zverejňujú prikrášlenú realitu. Tento fakt ti môže pomôcť prestať každodenne študovať cudzí život a ísť ďalej.

Chyba číslo 3. Skáčeš rýchlo do niečoho nového

Bejby, čas je často liek. Veľa rán sa musí zahojiť, aby si si na ne vytetoval nové meno. Samozrejme, že je skvelé, ak sa z rozchodu rýchlo spamätáš, ale dôležité je, aby si si najskôr našiel čas pre seba a zamyslel sa nad všetkým, čo sa stalo. Dostať sa do nového vzťahu príliš skoro znamená, že si na dobrej ceste urobiť tú istú chybu znova. Nájdi si teda čas na to, aby si bol sám. Plač, uvedomuj si svoje pocity, rozprávaj sa s priateľmi… Takto najlepšie zabrániš tomu, aby sa minulosť opakovala.

Chyba číslo 4. Udržiavaš kontakt

Tvoj bývalý partner a ty ste sa dohodli, že zostanete priateľmi? Možno chcete ostatným ľuďom dokázať, že po rozchode môžete zostať v dobrom vzťahu, no vo väčšine prípadov sa to ukáže ako zlé rozhodnutie. Lebo keď raz boli dvaja ľudia spolu a potom sa rozišli, priateľstvo je ťažké dosiahnuť. Najmä ak je za koniec vzťahu zodpovedná jedna osoba. Človek so zlomeným srdcom v skutočnosti len chce zostať v kontakte s bývalým. Musíš vedieť, že to len predĺži utrpenie a zotavenie z rozchodu. Aby bolo priateľstvo s bývalým partnerom skutočne úprimné, musíte stráviť nejaký čas oddelene.

Chyba číslo 5. Predstavuješ si, čo by bolo, keby…

Po rozchode ľudia často chcú, aby sa veci vrátili na začiatok, keď bolo všetko dokonalé. Takéto zbožné želania a predstavovanie si scenára, filmy o tom, čo sa pekné mohlo stať, len predĺži utrpenie. Nerob to, je to nanič a ešte si aj poplačeš, ráno budeš mať opuchnuté oči a plný nos. Je ti to treba?

Takže čo?

Rozchody sú smutné, bolestivé a spôsobujú, že ľudia robia chyby. Ak sa chceš čo najskôr posunúť ďalej, snaž sa potlačiť nutkanie spriateliť sa s ex, tráviť hodiny každý deň štúdiom jeho sociálnej siete, predstavovať si, aký by mohol byť váš život, keby ste sa nerozišli

Maj toto na pamäti a skôr sa posunieš ďalej a potom nájdeš lásku, ktorú si vždy hľadal. A to predsa stojí za trošku sebazaprenia. Pozri si k tomu Lásku nebeskú, otvor si čokoládku, zapáľ sviečku a pozeraj už už iba dopredu…

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach