Europa 2 - Maxximum muziky

ADiss a Šorty ťa roztancujú retro novinkou RYDM

„V rytme hudby hýb sa, chcem ťa vidieť z blízka…“ Nielen z názvu, ale aj z textu refrénu novinky Adissa a Šortyho možno vydedukovať, že ide o tanečný song. Dvojica vydáva svoj druhý spoločný hudobný projekt s názvom AFTERPARTY.

RYDM ťa vezme späť na klubové parkety do 90. rokov

Skladieb s retro nádychom je na Slovensku aj v Čechách čím ďalej tým viac. Táto dokonca vychádza z legendárneho svetového hitu 90. rokov Rhythm is a dancer od skupiny Snap!. Ide teda z časti o tzv. „interpoláciu“.

V prípade, že nevieš, čo interpolácia je, tak ide o akúsi prerábku, vďaka ktorej spomíname na legendárne hity. Zároveň stiera prach zo skladieb, ktoré milovali celé generácie.

„Interpolácia je v hudbe čoraz viac zaužívanou pomôckou pre skladateľov. Ide o vkladanie častí už existujúcich populárnych skladieb do nových, pričom interpreti použijú signifikantnú pasáž nielen z hudby, ale napríklad ako v prípade tracku RYDM tóny refrénu. Medzi najznámejších používateľov techniky interpolation patrí napríklad David Guetta či Jason Derulo,“ objasňuje Šorty.

Spevák a moderátor tiež dodáva, že v dnešnej dobe je to trendy, avšak to nie je hlavným cieľom interpolácie.

„Niektoré staré legendárne skladby nové generácie absolútne nepoznajú. Dostávajú tak nový život. Úprimne sa teším, že sme sa pohrali práve so skladbou Rhydhm is a dancer. Mám rád originál tejto skladby, pretože je skutočne legendárna,“ hovorí a taktiež dodal, že toto nie je všetko, čo nám dvojica ponúkne. Chalani majú pripravených 5 nových skladieb. Každá je iného štýlu, dokonca v jednej z nich si vraj výrazne uleteli, dodal s úsmevom Šorty.

RYDM je titulnou skladbou EP AFTERPARTY

„Veľmi sa teším, že sme opäť nahrali 5 skvelých piesní pre ľudí, ktorí majú radi hudbu a zábavu. Či už skladba RYDM, alebo ostatné z EP-čka sú perfektnou jazdou pre každého, kto rád chodí na naše koncerty a teší sa na víkend,“ povedal spevák, raper a producent ADiss, ktorý sa značnou mierou podieľal aj na novom albume Wonder Woman od Dominiky Mirgovej nielen ako producent ale aj songwritter.

V poradí druhý spoločný projekt Adissa a Šortyho AFTERPARTY vychádza 1. decembra na všetkých streamovacích platformách.

Zdroj: Tlačová správa

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach