Europa 2 - Maxximum muziky

Majk Spirit predstavuje životný album Nový čLOVEk 2.0

Majk Spirit vydáva dlho očakávaný album Nový čLOVek 2.0 Jeho už v poradí jedenásty štúdiový album nadväzuje na jeho sólový debut Nový človek z roku 2011, ktorý sa stal ikonickým dielom československej hudobnej scény. Najnovší album vychádza 1. decembra a v jeho skladbách nájdu ľudia osobné aj spoločenské témy.  Titulnú pesničku SavageS dropol raper ešte pred oficiálnym vydaním albumu.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

O najnovšom albume prišiel porozprávať aj k Becce a Šortymu. V exkluzívnom rozhovore priznal, prečo sa rozhodol vydať album, ktorý bude nadväzovať na album spred 12 rokov. Takisto v rozhovore prezradil, prečo je toto jeho možno posledný veľký album. Môže nový album konkurovať Novému človeku z roku 2011?

Prečo je nový album Nový čLOVEk 2.0 jeho možno posledným veľkým albumom?

Album plný lásky

Majk Spirit patrí k najvýraznejším osobnostiam na slovenskej hudobnej scéne, a to najmä vďaka jeho práci so slovami. Vydané single z nového albumu opäť predznamenávajú textovú hĺbku a tematickú rozmanitosť.

Fanúšikom hlbokých textov ponúka hudobný zážitok plný emócií a autentickosti. Pred vydaním albumu ich Majk Spirit predstavil päť. Každý z nich ponúka pohľad do rôznych aspektov jeho života a osobnostného aj umeleckého vývoja.

„Album sa volá nový čLOVek 2.0, takže je hlavne o láske. V jednej mojej skladbe zaznie: Láska je všetko, čo potrebuješ, nič nové pod slnkom. Myslím, že robiť to, čo milujeme je to najlepšie, čím môžeme prispieť tomuto svetu,“ uviedol Spirit k názvu albumu a jeho koncepcii.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Na názov nový čLOVek 2.0 priamo nadväzuje aj obal CD s fotkami od fotografa Branislava Šimončíka – na jednej strane je totiž fotka Majka Spirita a na druhej strane je jeho trojročná dcérka Aria. Spoločne s manželkou Máriou sa nedávno presťahovali do Prahy, čo tiež symbolizuje novú Spiritovu etapu. Fanúšikovia Majka Spirita môžu očakávať, že najnpvší album, ktorý je už jedenástym v poradí, bude predstavovať ďalší míľnik v jeho umeleckej kariére.

V tejto veci je jednotkou v rámci Česka a Slovenska

„Som rád, keď za mňa hovoria výsledky. Pri mojich veľkých sólových albumoch si dávam záležať, aby som ideálne predčil očakávania, o to viac pri tejto doske, pretože Nový človek z roku 2011 mal veľký úspech. Myslím si, že je to kvôli jednej veci, na ktorú som extrémne pyšný a ktorú si dovolím povedať, že viem najlepšie z celého Česka a Slovenska – moje albumy majú silu transformovať a zmeniť život na lepšie. Všetky kľúče, ktoré k tomu poznám, sú na tomto albume,“ dodal Spirit.

Album predstavil netradičnou formou a vo výnimočných priestoroch. Do krásneho barokového refektára Dominikánskeho kláštora v Prahe pozval svoju rodinu, priateľov a kolegov na spoločné počúvanie albumu. (Refektár je spoločná jedáleň mníchov v kresťanských kláštoroch alebo rehoľných domoch, ale aj v iných sakrálnych stavbách – pozn. red.)

Nezabudol ani na svojich fanúšikov, ktorí akciu mohli naživo sledovať prostredníctvom sociálnych sietí. Na skladbách z nového albumu spolupracoval s umelcami ako H16, Ben Cristovao, Separ, Momo, Dorian, Alan Murin, Dame a ďalšími.

Album sľubuje nielen vynikajúce texty, ale aj skvelé hudobné aranžmány a zvukovú pestrosť. Majk Spirit spojil sily aj s vynikajúcimi producentmi ako Hellion, Grimaso, Abebeats, Jerry Lee, SpecialBeatz, Double, Übeatz, Maxo Šramek, Marek Šurin a ďalší.

Zdroj: Tlačová správa

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach