Europa 2 - Maxximum muziky

Vieme, čo robil Kevinov otec, keď bol taký bohatý

Či už si videl klasiku Sám doma raz, alebo 100x, asi ti napadlo, že tá família musí byť strašne prachatá. Nielen že majú toľko detí, ale aj obrovský dom. Suma za elektriku pri takej výzdobe, výlet do Paríža pre všetkých práve na Vianoce, to muselo stáť majland. Existuje niekoľko teórií o tom, kde na to vzali.

Pozrime sa ešte trochu na ten dom. Šesť spální a viac ako 4000 štvorcových metrov vo Winnetke, Illinois, jednom z najbohatších predmestí Ameriky vôbec nie je lacná záležitosť. Portál parade.com píše, že cena domu kde nechali Kevina je tento rok až 2,3 milióna dolárov. Je to drahý dom, pre väčšinu Američanov úplne nedosiahnuteľný. Napriek tomu sa zdá, že McCallisterovci si vedú dobre aj napriek pravdepodobne astronomickej hypotéke. Len účet za pizzu, ktorú pre všetkých objednajú na začiatku filmu by dnes bol okolo 300 dolárov.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Teória, ktorá sa objavila na TikToku prevdepodobne nebude ďaleko od pravdy. Kevinov otec je jednoducho zločinec. Môže byť mafianskym bossom, alebo je tu ďalšia možnosť. Mafiánskym bossom je jeho brat (o ktorom sa vo filme hovorí, že pracuje v Paríži a predáva akcie). Ten kúpil aj letenky do Paríža pre 4 rodičov do prvej triedy a 9 detí do ekonomickej.

Ak by to bola pravda, táto teória by vysvetľovala obrovský dom, kopy peňazí a kabáty Burberry. Túto teóriu podporuje aj fakt, prečo Kevin nezavolá na zločincov políciu. Vo filme je to vysvetlené tak, že sa cíti ako zločinec. Omylom totiž ukradol v obchode zubnú kefku.

Autor príbehu Sám doma John Hughes zomrel v roku 2009, takže bohužiaľ nám nepovie, či má táto teória pravdu. Ale vieš čo? V skutočnosti neexistuje ani jeden dôkaz, že Kevinov otec NIE JE gangster. A je celkom sranda si to vo filme predstavovať… Je trošku záhada, že si nikto nemyslí, že prachy má vlastne Kevinova mama… Ale to už je iná konšpirácia.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach