Europa 2 - Maxximum muziky

Z fanúšičky true crime sa stala vrahyňa: Z dôvodu, prečo to spravila, mrazí!

True crime seriály, teda kriminálne seriály založené na skutočných udalostiach, sa stávajú čím ďalej tým viac populárne. Odborníci však tvrdia, že sledovanie takýchto seriálov je v poriadku, kým ich sledujeme zo zvedavosti. Akonáhle si však zapneme true crime preto, aby sme si oddýchli, môže sa to vymykať normálnemu správaniu, píše web wionews.com.

A práve najnovší prípad to potvrdzuje. Z 23-ročnej ženy, ktorá bola doslova posadnutá true crime reláciami a románmi, sa stala vraždiaca beštia. Keď sa jej opýtali, prečo to spravila, povedala, že zo zvedavosti, píše portál bbc.com.

Na vraždu sa dôkladne pripravila

Na prvý pohľad milo vyzerajúca, aj keď trochu samotárka Jung Yoo-jung, vraždila chladnokrvným spôsobom a tento čin nebol vôbec náhodný, a to aj napriek tomu, že obeť náhodná bola. Na svoj čin sa pripravovala dlhé mesiace, čo zistili vyšetrovatelia z jej prehliadača. Mladá 23-ročná Kórejčanka si mala vyhľadávať, ako zabiť človeka. Zároveň sa preukázalo, že dosiahla vysoké skóre v psychopatických testoch, píše ďalej spomínaný portál.

To, že vraždu skutočne plánovala vopred, preukazujú aj fakty, ktoré boli zistené popri vyšetrovaní. Jung Yoo-jung bola fixovaná na to, že si chce vyskúšať vraždu, a práve kvôli tomu si stiahla aplikáciu, na ktorej si hľadala svoju obeť.

Vrahyňa vyhľadávala učiteľov anglického jazyka, ktorí vedú svoje hodiny doma a podľa informácii, ktoré poskytla polícia, sa zameriavala najmä na ženy. A práve nič netušiaca učiteľka jej padla za obeť. Išlo len o 26-ročnú ženu, ktorej identitu polícia nezverejnila, píše sa ďalej.

Brutálna vražda šokovala Južnú Kóreu

Ohavný čin sa stal ešte v máji po tom, ako sa vydávala za matku študenta, ktorý potrebuje doučovanie. Hneď ako jej nič netušiaca doučujúca otvorila dvere, mladá žena na ňu zaútočila a začala ju bodať. Obeť bodla viac ako 100-krát a v šialenom bodaní neprestávala ani po smrti obete.

To však nie je všetko. Vrahyňa svoju obeť následne rozrezala a časti jej tela naukladala do kufra. Následne si zavolala taxík, do ktorého, aj s kufrom nasadla a nechala sa odviezť do odľahlého parku v meste Pusan, ktorý sa nachádzal blízko rieky. Podozrivú pasažierku nahlásil práve taxikár, ktorý ju práve viezol. Na políciu zavolal s tým, že videl, ako mladá žena odhodila v lese krvavý kufor.

Niet pochýb, že išlo o závažný trestný čin, ktorý šokoval mnohých ľudí. S týmto tvrdením sa stotožnila aj prokuratúra, ktorá žiadala pre odsúdenú trest smrti. Niet sa čo čudovať, že táto nechutná vražda rozvírila debatu a zároveň rozosiala strach v rámci komunity.

Jung sa k činu priznala, avšak tvrdila, že počas vraždy mala halucinácie. Ďalší raz zase povedala, že ženu zabil niekto iný a ona sa len postarala o jej telo. Súd jej výhovorky zamietol a nezobral ich do úvahy, nakoľko všetky detaily nasvedčujú tomu, že čin plánovala a bola si vedomá svojich skutkov. To, aký bude nakoniec výsledok súdu, nie je zatiaľ jasné, nakoľko poprava zločincov sa v Južnej Kórei nekonala už 26 rokov.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach