Europa 2 - Maxximum muziky

99 barov za 24 hodín? Dvoja kamoši prekonali svetový rekord

Dvojica Austrálčanov nedávno dosiahla pozoruhodný úspech. 26-roční Harry Kooros a Jake Loiterton prekonali Guinnessov svetový rekord v počte navštívených barov za 24 hodín. Tento nevídaný výkon zahŕňal návštevu 99 rôznych podnikov v jednom dni. V každom bare museli vypit‘ aspoň jedno poldeci, aby ich návšteva platila.

Tento úspech bol nielen o prekonaní rekordu, ale aj o oslave vytrvalosti a dobrodružstva. Ich počin dokazuje, že s odhodlaním a správnym sparing partnerom môžeš dosiahnuť čokoľvek, dokonca môžeš zdolať aj takúto náročnú výzvu, akou je získanie svetového rekordu v počte navštívených barov, píše portál mensjournal.com.

Počas svojho veselého „vyhodenia si z kopýtka“ minuli približne 985 dolárov, čo je v prepočte približne 888 eur. Aj napriek tomu, že počas prekonávania rekordu sa mali viac-menej dobre, neurobili to len tak zo srandy! Dvojica sa týmto gestom podujala získať peniaze pre charitatívnu organizáciu v Austrálii, ktorá sa zaoberá výskumom sklerózy multiplex. Zároveň upozornili na upadajúci nočný život.

Navštíviť 99 krčiem za 24hodín sa zdá byť jednoduché, ale malo to svoje úskalia, s ktorými sa museli popasovať. Svoju púť začali okolo polnoci. Prvým problémom, s ktorým sa museli popasovať, bola otváracia doba podnikov, ktoré sa zväčša zatvárajú o 2:00 hod. ráno. Taktiež sa museli riadiť zaujímavým pravidlom – počas 24 hodín nemohli použiť žiadnu súkromnú formu dopravy.

Vzhľadom na to, že je to šialený nápad, spomenuli ho aj naši Sketch Bros vo svojom vysielaní. Myslíš si, že by si zvládol takúto výzvu?

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach