Europa 2 - Maxximum muziky

Baba má robotu, ktorú nikto nechce. Čo by si musel robiť za 11 000 eur mesačne?

Pracuje tvrdo, ale baví ju to a aj sa jej to vyplatí. Svoje videá a fotky z roboty, ktorú nikto nechce robiť dáva na TikTok ako @fionafifo a takisto ponúka tipy, ako uspieť v odvetví, v ktorom dominujú muži. Chceš vedieť čo robí? Maká naozaj tvrdo. Zadarmo vo svojej práci dostáva ubytovanie, často lieta, zadarmo má aj stravu.

Dievča totiž pracuje ako lietajúci baník. Áno, je to zvláštny job, ale skutočne existuje. „Fly in fly out“ (FIFO) je firma v Austrálii, ktorá dočasne dopraví zamestnanca na miesto a potom ho prepraví späť domov. Teda taký školský autobus, akurát letecky a do ťažkej roboty. Nevyzerá na všetkých fotkách zrobene, ale nájdu sa aj ťažké momenty.

Podľa thesun.com sa táto metóda najčastejšie používa, aby sa zamestnanec nemusel často sťahovať.  Na jednom zo svojich videí baníčka povedala, že práca v ťažbe FIFO môže vyniesť 12 000 až 20 000 austrálskych dolárov mesačne, čo je pekná sumička aj v eurách. Ale neteš sa, je to dobre zaplatené aj preto, lebo musíš byť fakt dobrá vo veľa veciach. Budeš musieť ovládať aj prácu montéra, kotlára, inžiniera a elektrikára. A budeš makať 12 hodín denne. Tak čo, ostávame na gauči?

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach