Europa 2 - Maxximum muziky

Štyria noví bojovníci proti opici. Toto si asi ešte neskúšal

Hýrime, ako keby zajtra nebolo… To je pre sviatky, Štefanskú a Silvester typické a keďže sme na Slovensku, nemôže sa to skončiť dobre. Ráno ti bude zle, budeš sa cítiť totálne mizerne a ak sa toho stavu rýchlo nezbavíš, potiahne sa s tebou do ďalšieho dňa a roka. Poďme sa pozrieť na metódy proti týmto stavom radšej ešte dnes, aby si sa vedel pripraviť.

Pestrec mariánsky

Najprv odborne: Toxický vedľajší produkt rozkladu alkoholu prispieva k zápalu v pečeni a iných orgánoch. Výskum však ukazuje, že niektoré prirodzene sa vyskytujúce chemikálie môžu pomôcť znížiť tento zápal a vyriešiť aspoň jeden z príznakov opice. Silymarín, ktorý sa nachádza v pestreci mariánskom, má silné protizápalové účinky, ktoré môžu pomôcť minimalizovať účinky toxínov. Áno? Teraz stručne a jasne. Priotrávil si sa alkoholom, lebo je to jed. Ale matička príroda myslela aj na takých, ako si ty a vymyslela bylinu, ktorú majú v lekárni v tabletkách a pomôže ti zachrániť zvyšky rozumu, ktorý ti ešte ostal a aj trochu uľaví tvojmu úbohému telu. Daj si pestrec.

Citrónová kôra

Divné, čo? Ale odborníci v thesun.co.uk na to prisahajú, tak skúsme… Ďalší potenciálny liek na riešenie toxínov možno podľa nich nájsť v citrónoch. Citrónová kôra má prirodzene vysoký obsah antioxidantov a vitamínu C. Navyše práve kôra obsahuje látku nazývanú „D-limonén“, ktorá pomáha detoxikovať telo od karcinogénov a odbúravať ďalšie nepríjemné toxíny. Skús teda pridať celý citrón do pohára vody alebo kôru nastrúhať do jedla, aby si svojmu telu po predošlej noci doprial trochu lásky. Ale poriadne ho opucuj! Už je síce dostať aj bioverzie, dosť ale pochybujeme že budeš mať chuť a snahu ich hľadať po prehýrenej noci.

Zázvorový alebo mätový čaj

Nevoľnosť môže byť jedným z najhorších účinkov opice a je spôsobená množstvom faktorov. Ukázalo sa však, že bylinné čaje majú priaznivý vplyv a zaberajú proti nevoľnosti. Štúdia ukázala, že len jeden gram zázvoru môže významne pomôcťi. Zázvor má upokojujúci účinok a už zachránil veľa tehotných žien pred povracaním sa. Tie si síce za to nemôžu a ich stav je na rozdiel od tvojho radostný, ale zázračný koreň pomôže aj tebe. Mäta funguje podobne a navyše zabraňuje nadúvaniu.

Nálev z uhoriek

Kľúčovým vinníkom bolestí hlavy je dehydratácia. Pitie alkoholu spôsobuje, že telo vyplavuje vodu z krvi obličkami. Preto aj beháš stále na WC. Nasledujúci deň to môže mať za následok migrény, otrasnú chuť v ústach a bolesť hrdla. Nálev z uhoriek je nabitý elektrolytmi a základnými minerálmi, ako je sodík, vápnik a draslík, ktoré pomáhajú s množstvom životne dôležitých procesov v tele. Najdôležitejším spôsobom, ako zabezpečiť rehydratáciu, zostáva pitie vody a ešte raz a zas pitie vody.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach