Europa 2 - Maxximum muziky

Foot fetiš: Všetko, čo by si chcel vedieť, ale hanbíš sa opýtať

Odkiaľ pochádza zvláštna láska k nohám?

Krásne nalakované nechty a upravené chodidlá spravia z každého vysokého opätku sexi vec, no na ženské chodidlá sa zameriava aj mnoho mužov v posteli. Ale čo je za tým? Prečo majú niektorí ľudia radi nohy, kým iní sú nimi vyslovene znechutení?

Termín foot fetiš, odborný termín podofília je jednoducho sexuálna preferencia nôh. Postihuje predovšetkým mužov, ktorí radi sústreďujú svoju pozornosť na partnerkine chodidlá za účelom sexuálneho vzrušenia a uspokojenia. To funguje tak, že jej cmúľajú prsty, masírujú chodidlá. Dokážu sa uspokojiť aj pasívnymi sexuálnymi praktikami, niektorí preferujú takzvaný „footjob“. Na druhej strane, uctievanie mužských nôh je skôr vzácnosťou – len máloktorá žena chce skutočne žužlať mužské zatuchnuté papuče.

Ako vzniká foot fetish?

Každý človek má špeciálne preferencie. To platí nielen pre jeho sexuálny život, ale aj pre všeobecnejšie veci. Nie je možné presne určiť, ako sa u jedinca vyvinie foot fetiš, úlohu zohráva príliš veľa faktorov. Isté je, že mozgové oblasti pohlavného ústrojenstva a prstov na nohách a chodidlách sú umiestnené tesne vedľa seba, preto môže ľahko dôjsť k prekrývaniu podnetov a stimulácii.

Podľa evolučnej vedy a stránky desired.de je to, že fetišistami chodidiel sa stávajú najmä muži, predovšetkým preto, že malé ženské chodidlá sú spojené s vysokou hladinou estrogénu a signalizujú zvýšenú plodnosť. To podvedome spúšťa mužský reprodukčný inštinkt. Ďalším dôvodom, prečo najmä mužov tak priťahujú krásne nohy, je, že ženy im zvyčajne venujú oveľa viac starostlivosti a predvádzajú ich šik vysokými opätkami.

Foot fetiš: Aké druhy existujú?

Rovnako ako všetky ostatné sexuálne preferencie, aj foot fetiš ponúka kopec variácií, často sú riadne odlišné. Niekto preferuje dokonalú pedikúru, iný miluje trošku špiny, nohy buď obuté na vysokých opätkoch, alebo naboso. Internet ponúka množstvo fotografií a videí bosých nôh alebo nôh v pančuchách. Väčšine fetišistov však už nestačí len pohľad na krásne ženské nohy. Chcú zažiť nohu všetkými zmyslami, ovoňať, cítiť a ochutnať. Chcú do milovania zahrnúť prsty na nohách, chodidlo, alebo pätu.

Takto môžeš uspokojiť svoj foot fetiš

Foot fetišisti sa buď aktívne zapájajú cmúľaním, lízaním, masírovaním alebo šteklením predmetov svojej túžby, alebo sa naklonia dozadu a nechajú partnera, aby im to urobil buď celým chodidlom (footjob) alebo len prstami (toejob). Niektorým sa dokonca páči, keď ich sexuálny partner chodí po ich tele alebo na ňom jednoducho stojí. To môže súvisieť aj s fetišom topánok, ktorý je obzvlášť obľúbený medzi fanúšikmi BDSM . Každý fetišista sa môže zamerať na špecifické oblasti chodidla, ako sú prsty, chodidlá alebo špeciálne detaily, ako sú šperky na chodidlách, na textúru alebo vôňu, ale aj na obuv, ako sú ponožky, pančuchy alebo topánky…

Ak máš ty alebo tvoj partner foot fetiš, nie ste v tom sami. Mnoho ľudí tajne obľubuje túto časť tela, no často nemajú partnera, s ktorým by to prežili. Bez ohľadu na to, ktorá praktika foot fetiš ťa osloví, platí jedno: Pokiaľ sa to tebe a partnerovi páči, fantázii sa medze nekladú. Hovorte spolu vždy otvorene o svojich sexuálnych fantáziách a túžbach – len tak budete obaja vo vzťahu spokojní.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach