Europa 2 - Maxximum muziky

Ako prežiť suchý január. A prečo…

Niekto zvláda abstinenciu ľavou zadnou. Niekto s tým má problém… Suchý január je dobrý test na to, aby si zistil, či bez toho pohárika či fľaše vydržíš. Poďme si povedať, ako si môžeš abstinenciu vylepšiť a spríjemniť. Suchý január je podobne populárny ako trebárs jeden vegánsky deň do týždňa. To hádam zvládneš.

Po všetkých opiášoch a akciách by to malo byť dokonca celkom osviežujúce. Poďakuje sa ti väčšina orgánov a aj tie mozgové bunky, ktoré si ušetríš. Na začiatku to možno nebude jednoduché, lebo si zvyknutý na pohár vína či pivo s kamošmi a tieto alko pasce ťa dokážu zlákať. Aby si vydržal, treba za to bojovať a my ti to trochu uľahčíme.

Objednaj si napodobeninu

Chceš ísť von s kolegami a tí plánujú piť? Nemusíš to zrušiť, neostávaj doma a postav sa tejto výzve. Veď môžeš mať vzrúšo aj s nealkom. Nikto nikdy nepovedal, že máš celý január piť iba vodu. Nealko mojito, pivo, vinea… Šikovný vedľajší efekt: S nealko drinkami sa môžete úžasne maskovať a automaticky sa vyhnúť nepríjemným otázkam od ostatných.

Nájdi si parťáka

Vrana k vrane sadá. Ísť do partie kde všetci chľastajú a byť tam triezvy sám je oveľa ťažšie, ako keď ste dvaja. Keďže abstinencia sa stáva čoraz populárnejšou, existuje pomerne vysoká šanca, že v tvojom okruhu priateľov a známych je momentálne aspoň jeden alebo dvaja triezvi ľudia. Stačí ich nájsť a podporovať sa.

Spomeň si na opicu

Najmä v uplynulom mesiaci bolo asi aspoň jedno ráno, ktoré ti nesadlo. Len si na to pekne spomeň, lebo ono sa to zopakuje. Ak budeš robiť rovnaké somariny, budeš mať za to rovnakú rannú odmenu. Spomienka na minulé ťažké ráno ti možno dnes vezme štamperlík z ruky.

Ukáž silu svojej vôle

Prečo si vôbec všetko odriekať? Lebo my ľudia hľadáme výzvu. A aké by to bolo smutné, keby pár decilitrov vína, piva či bubliniek malo nad tebou v skutočnosti väčšiu moc ako tvoja vôľa? Ak budeš v pokušení, spomeň si, aký si chcel byť silný.

Ujasni si výhody

Mesiac bez alkoholu je príliš málo na nejaký zdravotný efekt? To si robíš srandu. Aj štvortýždňová prestávka má množstvo pozitívnych účinkov na zdravie a vzhľad. Budeš mať krajšiu pleť, viac energie, viac chuti do športu… No a vo februári sa vždy môžeš rozhodnúť, či budeš v čistom živote pokračovať.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach