Europa 2 - Maxximum muziky

Song Ja vodku rád pijem od Dušana Grúňa dostal nový šat. Nový hudobný banger?

V súčasnosti je veľký trend tanečných producentov „servisovať“ svojim fanúšikom staré nahrávky odeté do moderného zvuku. Tak pripomenú zabudnutý hit, predstavia ho novej generácii poslucháčov a ponúknu iný pohľad na historickú nahrávku.

Po úspechu remixu skladby V dolinách od Karola Duchoňa, ktorá získala trikrát prvenstvo v Čechách (najvyhľadávanejšia domáca skladba na Shazame, dvakrát prvenstvo v Kissparáde tanečného rádia Kiss a najhranejšia slovenská skladba v českom éteri), zverejňuje úspešný slovenský producent Mark VOSS nový „retro“ singel Ja vodku rád pijem. Pieseň je podporená veselým videom, ktorého režisérom a zároveň kameramanom je Minco Szalay.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Skladba Ja vodku rád pijem vznikla v roku 1946, keď ju pôvodne naspieval František Krištof Veselý. O niekoľko desaťročí neskôr je speváckym reprezentantom tejto skladby známy slovenský repeťák Dušan Grúň. A práve on, dnes 81-ročný spevák, v spojení s rapperskou dvojkou BOKI a DAWE WHITE, dávajú piesni nový moderný zvuk a šat.

Celý projekt zastrešuje DJ MARK VOSS. Skladba je druhou ochutnávkou z jeho pripravovaného albumu, keď postupne vychádzajú jeho tanečné verzie slovenských a českých legiend.

„S pánom Grúňom som sa doposiaľ nepoznal, stretol som ho osobne len teraz, v štúdiu pri nahrávaní jeho spevu a pri nakrúcani videoklipu,“ hovorí Mark Voss a dodáva: „Ponuku spolupráce ihneď prijal a myslím si, že obaja sme ani len netušili do čoho ideme. 81-ročný spevák bol potešený sviežou verziou skladby a natáčanie si nesmierne užíval. Na moje prekvapenie som zistil, že pán Grúň je neskutočne veselý človek, chŕliaci jeden vtip za druhým. Za krátky čas natáčania sme zažili množstvo úsmevných zážitkov.“

Zdroj: Tlačová správa

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach