Europa 2 - Maxximum muziky

Hollywoodsky hriešnik Shia LaBeouf: Kajúcnik na ceste ku kňazskej sviatosti

37-ročný herec Shia Labeouf, ktorý je na scéne už 20 rokov, sa preslávil vo filmoch ako Transformers, Disturbia, Indiana Jones či Železné srdce, radikálne zmenil svoj život. Po tom, ako prijal hlavnú úlohu vo filme Padre Pio, sa údajne začítal do svätého písma a zmenil svoj názor na Boha. V transformácii mu pomohla aj spolupráca s režisérom Abelom Ferrarom v roku 2022, píše portál kultura.sme. sk.

Do katolíckej cirkvi sa mal zamilovať. Zároveň začal úpenlivo študovať katechizmus a plánuje rozbehnúť kariéru. Podľa jeho slov sa chce stať diakonom (prvý stupeň sviatosti kňazstva – pozn. red.), uvádzajú zdroje.

To, že to myslí vážne, preukázal hneď na začiatku roka, keď prijal sviatosť birmovania. Novým členom sa pochválili kalifornskí kapucínski františkáni, ktorí fotku so známym hercom zdieľali na svojom Facebooku, píše portál theguardian.com. V príspevku napísali, že sa veľmi tešia z toho, že sa do ich cirkvi pridal aj Shia. „Sme šťastní, že môžeme byť svedkami jeho hlbokého odhodlania na jeho ceste k viere,“ napísali.

Zdá sa, že Shia sa skutočne otočil o 180 stupňov. Svoj život chce zasvätiť viere a chce žiť podľa prikázaní, o ktorých sa píše vo svätom písme. V minulosti sa s hercom však spájalo niekoľko nemilých excesov.

Niekoľkokrát bol priamo účastní pri výtržnostiach, a to najmä vtedy, keď bol pod vplyvom alkoholu. Servítku pred ústa si nedával ani pri policajtoch, ktorých mal slovne napádať a tak isto ho jeho bývala priateľka obvinila za necitlivé správanie počas intímností, píše portál kultura.sme.sk. Teraz však chce robiť dobro a chce sa zmeniť. Uvidíme, ako mu to v cirkvi pôjde a či sa skutočne stane diakonom.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach