Europa 2 - Maxximum muziky

Urobil by si to? Influencer podstúpil najbolestivejšiu operáciu na svete, aby bol o 15 cm vyšší

Nesúdime. Nemusíme rozumieť úplne všetkému. Každý z nás sa vidí vlastnou optikou a väčšina by dokázala povedať, v čom ešte nie je dokonalá. Čo treba vylepšiť, posunúť, odrezať, natiahnuť. Operácia, ktorú podstúpil 29-ročný Yeferson Cossio je ale brutálne bolestivá, nebezpečná a máloktorý doktor by sa do nej pustil. Ako ale hovoria u susedov „za peníze v Praze dúm“. 

Kolumbijčan minul 175 000 dolárov, aby podstúpil najbolestivejšiu operáciu všetkých čias a bol o 15 cm vyšší. Nebol pritom najmenší, ale ani najvyšší. Cossio má viac ako 28 miliónov followerov na Instagrame a TikToku. Odhaduje, že na liečbu minul 200 miliónov až 700 miliónov kolumbijských pesos – čo je ekvivalent zhruba 50 000 až 175 000 dolárov. Vyjadril sa, že doslova nenávidí svoje nohy a má pár šušňov navyše, takže si s nimi môže robiť, čo len chce.

Celý proces sprevádzali také bolesti, že stále nemôže spať, informoval nypost.com. Operácia zahŕňa polámanie kostí, vloženie kovovej tyče a použitie externého zariadenia na pomalé predlžovanie medzery niekoľkokrát denne. Ako sa priestor medzi koncami kosti otvára, telo pokračuje v produkcii nového tkaniva v medzere, kým sa nevytvorí požadovaná dĺžka kosti. Špecialisti zvyčajne oddeľujú kosti celkovo o jeden milimeter za deň – čo znamená, že mu predlžovali nohy 152 dní. Tak koľko teda má? Po operácii má 180 cm a ďalšiu neplánuje. To je jediné, v čom sa mu ani trochu nečudujeme…

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach