Europa 2 - Maxximum muziky

Zbieram pavúky a robí mi to dobre. Som pri čísle 700

Zoznám sa s reálnym Spidermanom, ktorý si svoje psychické problémy rieši takýmito nohatými kamarátmi. Každý z nás má svoje hobby. Niektorí ľudia radi chodia do telocvične, on rád zbiera tarantuly.

„Ľudia sa ma vždy pýtajú, či si nerobím srandu, keď im poviem, koľko mám pavúkov, pýtajú sa, či so mnou nie je niečo v poriadku,“ hovorí Aaron Phoenix, ktorý má 36 rokov, manželku, dve malé dcéry, bipolárnu poruchu a v byte jaskyňu plnú pavúkov. Pri čísle 700 neplánuje ostať.

Celé sa to začalo ešte v jeho puberte, keď mal doma tarantulu, ktorej sa musel vzdať. Odvtedy nevedel, čo je radosť zo života, kým sa nezačal venovať svojej netradičnej zbierke. K zberateľstvu sa dostal, keď mu lekári povedali, že koníček môže pomôcť jeho duševnému zdraviu. Fakt ho zachránili pavúky. A za odmenu zachraňuje on ich…

Často mu teraz píšu ľudia, ktorí nájdu pavúka vyhodeného na ulici, alebo sa ho chcú vzdať a milý pánko sa postará. Jeho najväčším pavúkom je tarantula goliáš – s rozpätím nôh o veľkosti taniera na pizzu. Mesačne míňa okolo 125 dolárov na substráty, kôru, listovú podstielku a rašelinu pre pavúky, čo nie je závratná suma. Chová doma kobylky a múčne červy, aby ich kŕmil, tak ušetrí približne 250 dolárov mesačne na nákladoch na jedlo.

Na začiatku boli žena a deti trochu vystrašené, ale keď videli, aký pozitívny vplyv to na Phoenixa malo začali ho podporovať. ostávajú mimo pavúčej jaskyne a sú šťastní, že on je šťastní a že nepije a nebehá za ženami, ale trávi čas s pavúčikmi…

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach