Europa 2 - Maxximum muziky

12-ročnú milionárku sleduje na Instagrame viac ako 170-tisíc ľudí

Nemá ani občiansky, no už niekoľko rokov zarába viac, ako zarobíš ty za celý svoj život. Austrálčanka Pixie Curtis má len 12 rokov, no na svojom bankovom účte má milióny. Svojich prvých 100-tisíc zarobila len mesiac po tom, ako začala podnikať. S podnikaním začala ako 9-ročná a idea na vlastný biznis jej napadla počas toho, ako sledovala videá na TikToku v roku 2021.

Ani nie rok od začiatku podnikania si už mohla dovoliť vlastné auto v hodnote 43-tisíc a taktiež jej šatník mal hodnotu viac ako 40-tisíc. Od vtedy prešli však už dva roky a malá Pixie nepoľavuje. Na Instagrame ju sleduje viac ako 171-tisíc ľudí a do svojho feedu pridáva fotky z luxusných dovoleniek a dokonca aj skincare videá. Čím sa ale živý?

Ako sme už spomínali, nápad jej skrsol v hlave po tom, ako na TikToku sledovala videá. Uvedomila si, že hračky, ktoré sú v anglicky hovoriacich krajinách známe ako fidget toys, idú na dračku a že by s nimi mohla začať podnikať.

Do dôchodku by mohla ísť ako 15-ročná

Fidget toys sú hračky, ktoré by sme mohli preložiť ako antistresové. Vo väčšine prípadov ide o mäkké hračky, ktoré ťa majú upokojiť počas toho, ako ich stláčaš. Pixie okamžite využila šancu a dohodla sa s dodávateľom, ktorý takýto sortiment ponúka, a tak uskutočnila jej veľký podnikateľský sen.

Jej príjmy neklesajú ani po rokoch, a tak, ak by chcela, do dôchodku by mohla ísť už ako 15-ročná. Rodina ju v tom podporuje – jej mama, Roxy Jacenko, sa dokonca vyjadrila, že v rodine sa smejú, že zatiaľ čo ona, pôjde do dôchodku ako 100-ročná, jej dcéra tak môže urobiť už o pár rokov, píše portál timesnownews.com.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach