Europa 2 - Maxximum muziky

Poznáš teóriu pomarančovej kôry? Dá sa z nej predpovedať budúcnosť vzťahu

Teória pomarančovej kôry hovorí, že ak požiadaš svojho partnera, aby ti olúpal pomaranč a on to urobí, je to silný signál, že ťa miluje a podporuje ťa. Práve preto robí tento malý akt láskavosti. Ak odmietne, je to tá malá hnusná a dôležitá červená vlajka, ktorá ukazuje nedostatok starostlivosti a podpory.

Nejde tu o pomaranče

Videá sa objavili už minulý rok na TikToku a sú na nich ľudia, ktorí nabádali svojich partnerov, aby im olúpali pomaranče. Avšak, nemusí ísť len o pomaranč. Vo všeobecnosti môžeš žiadať o pomoc s niečím, čo môžeš ľahko urobiť aj sám. Či je to malý nákup, čerstvá voda, vyvenčený pes… Je jedno, o čo presne ide, celá vec je o akte láskavosti a o partnerovej reakcii.

Ako to funguje?

Teória pomarančovej kôry sa zameriava na to, že malé skutky a služby nie sú len o čine samotnom, ale o tom, čo predstavuje vo vzťahu. Signalizujú starostlivosť, lásku a odhodlanie a ich opakovanie zvyšuje celkové zdravie a šťastie vo vzťahu. Tieto gestá často jednoduché a zdanlivo všedné, sú v skutočnosti kľúčové pri pestovaní láskyplného, ​​podporného a trvalého partnerstva.

Ako to máte doma vy?

Ošúpe ti teda polovička pomaranč bez toho, aby si ho poprosila? Možno iba preto, lebo vie, ako veľmi ti vadí napríklad vôňa kôry? Alebo sa sťažuje, že otravuješ zakaždým, keď požiadaš o láskavosť?

Milé gestá pomáhajú vybudovať pozitívnu emocionálnu atmosféru, ktorá potom podľa huffpost.com spúšťa uvoľňovanie životne dôležitých neurotransmiterov, ako je oxytocín, dopamín a serotonín. Ukázalo sa, že tieto chemikálie posilňujú pozitívne pocity a tým aj emocionálne spojenia.

Ani tento test nezaberie vždy

Každý z nás má iný spôsob, ako prejavovať náklonnosť a ukázať tomu druhému lásku. Chceš, aby ti frajer šúpal pomaranče a on s ak tomu nemá? A naozaj o tom vie? Ak nefunguje nič iné, skús mu ten pomaranč ošúpať ty, možno mu to trkne. Alebo mu pošli tento článok…

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach