Europa 2 - Maxximum muziky

Jaba-daba-dúúúú! Kto pozerával Flinstonovcov?

Táto rodinka síce žila v dobe kamennej, ale riešila podobné problémy ako manželské dvojice súčasnosti. Pozerával si? Od prvého výkriku Freda Flinstona ubehlo už 64 rokov. Americká televízia ABC odvysielala prvú časť dnes už legendárneho seriálu 30. septembra 1960 a zaradila ho do hlavného vysielacieho času.

Výnimočná bola na tú dobu aj dĺžka jednotlivých epizód, ktoré trvali celú polhodinu. Dovtedy mávali jednotlivé časti animovaných seriálov iba niekoľko minút.Wilma Flinstonová bola zrejme dokonca prvá animovaná postava, ktorá bola tehotná.Flintstonovci mali aj domácich maznáčikov – malého dinosaura Dina, ktorý predstavoval psíka a šabľozubého tigra, ktorý bol zase mačičkou.

Domácnosti Flintstonovcov a Rubbleovcov sa hrdili podobnými vymoženosťami aké mali ľudia 20. storočia – mali televízor, púšťali si platne, používali vysávač. Všetko to boli predmety s komickou zvieracou podobou a boli zhotovené z kameňa, zvieracích koží a dreva. Napríklad Fredov automobil bol na nožný pohon. Pozri si kúsok, zakrič si s Fredom a hneď budeš mať krajší víkend!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach