Europa 2 - Maxximum muziky

Toto je japonský trik, ako jesť burgery. A naozaj funguje!

Dáme burger? Mňam! Výborné jedlo, jedno z najlepších, ale bohužiaľ trošku nemotorné a jemne komplikované na jedenie. Buď ti vytečie polovica omáčky na košeľu, alebo ani neotvoríš také ústa, prípadne ti z neho vypadáva rajčina… Na tvári aj na tanieri necháva spúšť, lenže tento trik všetko zmení!

Takto funguje japonský trik 

Podľa neho by si mal držať palce a malíčky na spodnej časti hamburgeru. Drž vrch burgeru ostatnými prstami v rovnakej vzdialenosti. Môžeš použiť prstenníky na vytvorenie bariéry pre mäso, aby ostalo presne kde má, ale to už funguje iba vtedy, ak máš veľké ruky. Dôležité: Burger by si nemal držať príliš pevne, inak si omáčku vytlačíš.

Ďalší trik: Otoč ho

Táto metóda má niekoľko výhod. Vrchná časť je oveľa hrubšia a preto tak rýchlo nepresiakne. Ak je burger takto stlačený, tlak sa lepšie rozloží. No a keďže vrch býva väčší, lepšie zachytí padajúce kúsky.

Takto to dáš bez jedinej škvrny na pyžame

Ak ani jeden z trikov neprichádza do úvahy, je tu ešte jedna možnosť. Môžeš jesť burger nožom a vidličkou. Síce sa nezaprasíš, ale aj toto je spôsob. Funguje to samozrejme len vtedy, ak si ho dáš doma alebo priamo v reštaurácii.

Mimochodom: Keďže burger je zvyčajne výrazne väčší ako ústa, zubári odporúčajú trochu precvičiť žuvacie svaly. Pred jedlom by ste mali jednoducho otvoriť ústa a znova ich zavrieť – potom môžete začať jesť hamburger.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach